Какво да очакваме от Марс в Риби

  • 22 април 2022 17:59

  • 4207
  • 0
Какво да очакваме от Марс в Риби
© Getty (архив)

Марс от известно време пребивава в знак Риби (15.04.) и ще остане там до 25 май. Венера е в екзалтация в този знак. Това подсказва, че енергията (Марс) трябва да се използва само за мирни цели (Риби).

Когато преминаването на Марс е в емоционалния и чувствителен знак Риби, ние ставаме по-малко конкурентни и динамични и инстинктивно избягваме всякакви конфликти, тъй като не харесваме войната и насилието. В този момент ние използваме заобиколен, а не директен начин да получим това, което искаме, като избягваме директна конфронтация.

Проявите на Марс в този знак могат да бъдат много разнообразни, поради факта, че Рибите са най-мистериозният знак на Зодиака. Те са тясно преплетени с доброто и злото. Влиянието му е двусмислено. По това време дейността не спира, тя става или невидима, или истинските мотиви на действията са внимателно скрити. Това, което е на повърхността, обикновено не отговаря на това, което се случва в действителност.

Марс съвпад Сатурн – "Ако нещо може да се обърка, то ще се обърка"

По време на този транзит често се случват гръмки разкрития, стават известни измами, тайни излизат на повърхността, някои скандални подробности от нечий живот. Но като цяло се разкрива само част от истината, останалото остава скрито. Марс в Риби крие цялата си енергия и активност на фино ниво на човешката психика и подсъзнание.

В най-добрия случай сме склонни на големи прояви на доброта и лични жертви в интерес на мира и помирението, като се оттегляме, ако се налага. Нашата енергия не се проявява директно, а на емоционално и подсъзнателно ниво, така че това е период от време, в който не се поставят на първо място практически цели или важни амбиции.

Марс в Риби засилва състрадателността у хората и желанието да се притекат на помощ,  често се организират благотворителни събития, например събиране на неща за сиропиталища или нуждаещи се.

Марс в Риби дава буйно въображение и богата гама от фантазии и креативност, което благоприятства хората с творчески професии (художници, музиканти, модни дизайнери, архитекти и др.), но за проява на решителност, смелост, проницателни способности, открито действие и противопоставяне, проява на войнственост и смелост, за истинска работа (особено физическа) е много труден момент.

На 18 май Марс ще е в съвпад с Нептун. Психологически, много трудно и объркващо време, когато ще има много умишлени лъжи и самоизмама, грешки, недоразумения, разсеяност, банално забравяне. Възможни са неадекватни реакции на хората.

Способността да слушате интуицията си и да различавате илюзията от реалността ще ви бъде полезна повече от всякога по време на транзита на Марс в Риби.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4207 0

Свързани новини

Водещи новини