Розово пълнолуние в знак Везни

  • 16 април 2022 13:07

  • 13372
  • 0
Розово пълнолуние в знак Везни
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Пълнолунието във Везни (знакът за компромис и хармония с другите) в събота, 16 април, вечерта в 21:56ч ще донесе голяма яснота, дори и да е резултат от силни откровения. Везните винаги се стремят да създават хармония във всички аспекти на живота и придават голямо значение на взаимоотношенията.

Пълнолунието във Везни е наричано още Розова луна, въз основа на специфичния цъфтеж от този период. Названието идва от традиционния календар, който някои от индианските племена са използвали: те всъщност са наблюдавали, че в периода на тази пълна Луна широко цъфти определен вид розово цвете. Нарича се още и Пасхална Луна, Луна на вятъра, на поникналата трева и на елшата, отново по причини, свързани с цикъла на природата.

Пълнолунието във Везни е момент на голяма яснота, където етиката и желанието за справедливост на Луната във Везни се добавят към откровеността на Слънцето в Овен.

Труден и неблагоприятен ден

Везните са женски зодиакален знак, управляван от Венера, следователно хармонични и справедливи, подхранващи и внимателни, надеждни и защитни. Поради това Луната, също женска планета, се чувства много удобно във Везни. От друга страна, Слънцето, мъжкият елемент, се чувства добре в Овен, мъжки знак, доминиран от Марс. Така че Слънцето и Луната са силни в двата знака - истински сблъсък между агресия и интроспекция, между атака и търпеливо приемане.

Това пълнолуние има особено силен Т-квадрат в кардиналните знаци, активира три ъглови дома (първи, четвърти и седми) с много тясна орбита (по-малко от 3 градуса). Плутон, който управлява бавните, дълбоки и дълготрайни промени, ще играе ролята на фокусна планета, която събира различните енергии. Тъй като кардиналните знаци са динамични и отворени за промяна, през следващите седмици желанието да поемаме рискове, за да постигнем целите си, може да бъде особено интензивно, с риск емоционалните и инстинктивните сили да надделеят над разума и логиката.

Това ще бъде Луна, която ще внесе напрежение в живота на Овен, Рак, Везни и Козирог, особено родените през третата декада. Тази много експлозивна фаза на Луната засяга всички със Слънце, Луна, Асцендент, Десцендент, MC и IC в тези знаци.

Поставете розов кварц да се "зареди", като го изложите на светлината на пълната луна и след това го използвайте като амулет (под възглавницата, в джоба си...).

ЛУННА ВОДА

По време на Пълнолуние, когато лунната енергия е в своя пик, поставете голям, покрит съд, където може да се улавят лунните лъчи: отвън (в двора, на балкона), или близо до прозорец който получава лунна светлина. Напълнете съда с вода (използвайте питейна или дестилирана вода, ако имате нужда от нея за кулинарни цели), затворете и го оставете на лунната светлина. Прехвърлете намеренията и желанията си във водата и след това я оставете да абсорбира подхранващата енергия на Луната. На следващия ден водата е готова за употреба. Сложете етикет и я съхранявайте в хладилника, ако желаете. Добавете лунна вода към ваната, използвайте я за приготвяне на лунен чай, потопете кристалите си в нея, за да ги енергизирате, или просто отпивайте, докато медитирате на лунната светлина.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
13372 0

Свързани новини

Водещи новини