Новолуние в Риби

  • 02 март 2022 10:04

  • 1713
  • 0
Новолуние в Риби
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 2 март в 19:36ч настъпва Новолуние, което ще се състои в знак Риби. Тази Нова Луна е последната от астрологичната година и ще доведе до закриване на текущия цикъл. Затваряме една глава от живота си и се подготвяме да приключим студения зимен сезон, за да се впуснем в по-ясните дни на пролетта. С влизането на Слънцето в Овен, се отваря нов цикъл с Пролетното Равноденствие.

Това време е като нова страница, на която можете да поставите всичките си най-смели мечти, планове и очаквания. Днес полагаме основите за целия предстоящ лунен месец и колкото по-здрава е тази основа, толкова по-успешно ще протече следващият период. Всичко, което ще мислите и правите през периода на новолунието, подсъзнателно ще стане вашата житейска програма за новия лунен месец и ще бъде много трудно да промените нещо в него.

По време на новолуние се появява слабост, емоционална неустойчивост, умора. Някои хора изпадат в апатия, други изпитват неразбираема меланхолия, която може да премине в депресия. Важното е, че това скоро ще отмине, че след всеки спад настъпва стремителен подем и настроението не е изключение. 

Ако днес възникне някакъв конфликт, той няма да бъде разрешен през целия месец. Каквото и да се опитвате да промените, каквото и да предприемете, всички възникващи събития ще се развиват, така, че отново ще има ситуации, провокирани от нови претенции, които отново ще разпалват конфликта. 

По време на новолуние се освобождаваме от всичко ненужно - както на физиологично ниво, така и на енергийно. По тази причина най-добре е да се приспособите към естествените биоритми и да си помогнете да се изчистите от токсините: чрез подходяща диета, също да разтоварите емоционалното си състояние, да работите със съзнанието и подсъзнанието. Гладуването при новолуние предотвратява някои болести. Първите дни от този период са много благоприятни за премахване на лошите навици.

Това новолуние ще ни свърже с най-висшата мъдрост и напътствие за душата.

Лунната енергия прави хората емоционално нестабилни

Новата Луна е идеалното време, за да очистите своята аура и енергия. Поставете няколко капки масло от тамян (лавандула) в дланите си и втрийте маслото в ръцете си. Приближете ръцете си към носа и вдишайте дълбоко. Прекарайте ръцете си по цялото тяло, като визуализирате, че почиствате емоционалните и енергийни тела и всичко, което е застояло или заседнало.

Благоприятно е гледането в пламъка на запалена свещ (или огъня в камината). Съсредоточете се върху хубави мисли и усещането за мир и любов. Ако го постигнете, това означава, че сте почувствали очистването на вашия вътрешен свят от страхове и отрицателни емоции и сте се освободили от това, което е обременително и сега можете да се съсредоточите върху всичко, което е наистина важно за вас и това ще ви позволи да се движите напред.

Може да изговаряте положителни твърдения, които могат да ви помогнат да преодолеете негативните мисли или модели в живота си. Многократното повтаряне на тези твърдения може да помогне на съзнанието ви да повярва, че това, което казвате е вярно и ще започнат положителни промени.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1713 0

Водещи новини