Ден на спонтанността и непредсказуемостта

  • 16 декември 2021 06:10

  • 2353
  • 0
Ден на спонтанността и непредсказуемостта
© Pixabay

Луната е в знак Телец до 22:44ч на 16 декември.

Луната внася известна умиротвореност в живота. Търпението забележително нараства. Увеличава се силата на волята ни. На преден план излизат материалните интереси и предпочитания. Луната подтиква към икономии и спестявания, прави хората по-упорити и напористи, предпочитащи повече да се доверяват на себе си. Чудесно време за решаване на практически въпроси. Добре е да се отложат делата, които изискват бързи реакции, бързи решения и съобразителност. Хората са леко апатични. Благоприятен период за развитие на по-рано започнали дела. Полезно е да се занимавате с изкуство – да пишете стихове, да пеете песни да рисувате и др. подобни.

Енергията на този ден предразполага да се прави добро за другите

Гърлото, носа, ушите, врата, ларинкса, трахеята, щитовидната жлеза сега са много уязвими. Избягвайте да напъвате гласовите връзки, пазете гърлото от студени напитки, врата от стоене на течение, правете упражнения за шията, отложете визитата при зъболекар.

Луната излиза на празен ход от 18:10ч до 22:44ч, след което преминава в знак Близнаци.

Лунен календар – продължава 12 лунен ден до 15:08ч

Този ден предразполага към добро, хармония и възможност да бъдем в мир със себе си. Обикновено преминава мирно и спокойно. Изисква се определена концентрация. Нужно е да се вслушваме в своите усещания, а не да ги анализираме. Ден на спонтанността и непредсказуемостта. Не следвайте предначертаното, защото всичко може да се обърне наопаки.

Общуването се отразява благоприятно. Може да установявате отношения, да правите отстъпки, да стигате до примирие. Благоприятни са проявите на алтруизъм и милосърдие, да помагате на тези, които се нуждаят от вашата помощ. Отделете време за по-стари роднини, родители, навестете болни приятели.

Благоприятно е да се посети църква и да изразите молбите си, които в този ден биват чути свише. Молитвите отправени в този ден, ако са искрени, обезателно се сбъдват. Ако някой се обърне към вас и сподели проблемите си, обезателно го посъветвайте нещо, което според вас трябва да се направи, за да преодолее трудната ситуация.

Крайно противопоказно е да се ядосвате и гневите. Не влизайте в спорове и избягвайте да се самосъжалявате, да плачете и да се жалвате. Може да останете в това състояние за дълго. Полезни са заниманията с йога и други източни практики. Идеално време за уединени духовни практики, медитации, молитвени практики. Не се претоварвайте с тежки тренировки, но можете да си направите лек масаж.

Следва 13 лунен ден от 15:08ч на 16 декември до 15:38ч на 17 декември

От енергийна гледна точка в този лунен ден освежаваме енергийният си запас, обновяваме жизнената сила. Вслушвайте се в съветите, които другите ви дават и можете да научите нещо от тях. Това е ден на натрупване на информация, която ще бъде полезна за бъдещия ви живот.

Слънчев календар – 1 слънчев ден - Денят е свързан с Твореца на нашия свят, с творчеството, радостта, тържествеността, с усещането за личната ни мисия. Добре е да правите планове за предстоящият слънчев месец. Всички дела ще са перспективни, ако сериозно сте се захванали с тях. Ако се съмнявате в нещо в този ден - по-добре не го започвайте, нещата могат да се провалят.

Астро-аспекти:

Луна секстил Плутон

Луна тригон Венера

Луна квадратура Юпитер

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2353 0

Водещи новини