Мистичното време на есенното равноденствие

  • 21 септември 2021 08:53

  • 2750
  • 0
 Мистичното време на есенното равноденствие
© pixabay

На 22 септември в 22:21ч настъпва есенното равноденствие. Съгласно природният календар в северното полукълбо настъпва есента, а в южното полукълбо настъпва пролетта. Есенното равноденствие настъпва, когато Слънцето премине екватора и се премести в южното полукълбо. Именно в този момент се освобождава огромно количество положителна космическа енергия. Изравняват се деня и нощта – по 12 часа.  В следващите дни продължителността на нощта ще започне да се увеличава, а светлото време на деня ще намалява. Постепенно температурите започват да се променят и хората и природата се подготвят за зимата. Равноденствието идва като напомняне, че трансформацията е естествена и представлява нормална част от живота.

В този ден Слънцето преминава в знак Везни – символ на хармонията и баланса. Този знак се управлява от Венера и Сатурн. Добре е в денят на равноденствието да си направите талисман на Венера за привличане на любовта или на Сатурн за привличане на успех в кариерата и финансов растеж. (вижте най-долу)

Една от народните традиции казва, че какъвто бъде денят на равноденствието, такава ще бъде и останалата част от годината до следващото равноденствие през пролетта. Ако е слънчево, ще е суха година, ако е мрачно време, означава лоша есен. Ако има гръмотевици – дълга есен. 

Други обичаи казват, че трябва да се предлагат ябълки като приношение към божествата. Добре е да се медитира в групи. В Япония есенното равноденствие е много важен момент за будистите. В Китай и Виетнам празникът на равноденствието се празнува като Лунен фестивал. 

Огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец) трябва да бъдат по-внимателни, да подхождат с повече отговорност към делата. От 22 септември вратите на късмета се отварят специално за Лъв и Стрелец, за които последният период е бил пълен с изпитания. Земните знаци (Телец, Дева и Козирог) ще почувстват нови и свежи енергии, глътка живот, която ще ги накара успешно да завършат започнатите промените.

Ден, в който инстинктите са силни, самоконтролът е отслабен

В миналото Равноденствието се смятало за свещен момент и посветено на промяната. Есенното равноденствие е раздялата с това, което вече не ни ползва. Ще бъдем напътствани да освободим всички страхове и притеснения, които са ни държали в разрушителни модели. Вселената винаги говори чрез природата. Важно е да наблюдаваме как се чувстваме и как се ръководим от енергията на Вселената. Всяка душа е различна и има различно пътуване. Така че забележете това, което чувствате, че е подходящо за вас.

Равноденствието е прекрасно време за работа над себе си, за йога и медитация, за лична „инвентаризация” и работа над своя имидж. Обмислете нови идеи, направете списък с желанията си, записвайте своите сънища и мисли. Замете се с нещо вдъхновяващо. Движете се с потока. 

Ефективен ритуал за изпълнения на желания: 

Формулирайте вашето желание. Съсредоточете се върху него и си представете доколко това ще промени живота ви и дали имате наистина нужда от това. Вземете три свещи. Цветът трябва да бъде избран в зависимост от естеството на вашето желание, например червеното и розовото са подходящи за намиране на любов, жълтото и златното символизират успеха в кариерата, зеленото – за материално благоденствие. Ако не сте намерили свещ с определен цвят, тогава можете просто да я боядисате. Ще бъде добре, ако свещите стоят пред огледало, а до тях поставете предмет, отразяващ вашето желание (ако искате да привлечете пари - поставете банкнота или просто напишете на лист желанията). 

Повторете желанието си ясно, придържайте се към предварителната формулировка и най-важното, правете го, докато свещите горят. Не забравяйте да си представяте колко ще сте щастливи, когато се сбъдне мечтата ви. В края на ритуала (когато свещите изгорят), скрийте предмета-символ във вашите неща и от време на време повтаряйте желанието си. Не го изхвърляйте, това ще ви отнеме късмета и ще унищожи желанието ви. Важното е да бъдете уверени в успеха и да стигнете до края на целта, а резултатът ще дойде с времето.

 

Талисман на Венера за привличане                 Талисман на Сатурн за привличане 

на любовта                                                              на успех

   

Янтра от Венус                                                Янтра Сатурна

                                           


 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2750 0

Свързани новини

Водещи новини