Добре е да сте сдържани и да не се дава воля на емоциите

  • 16 август 2021 06:07

  • 3549
  • 0
Добре е да сте сдържани и да не се дава воля на емоциите
©

Луната е в знак Стрелец от 06:16ч до 08:59ч на 18 август

Когато Луната преминава през този огнен знак настройката е идеалистична и с философска насоченост. Социалния и обществения живот се активизират. Сега лесно се усвоява всякаква информация. Добре е не само да се получават нови знания, но и да се предават знания и опит на другите. Засилва се склонността да се търси справедливост и да се държи на правото. Ограниченията се понасят трудно.

Уязвима е кръвоносната система, черният дроб, а също сухожилията, ставните връзки, тазобедрените стави. Нежелателно е да ходите пеша на дълги разходки. Може да имате повишен апетит. Избягвайте да натоварвате черния дроб с тежка и мазна храна.

Лунен календар -  8 лунен ден до 15:24ч на 16 август

Не трябва да се претоварвате физически, психически, емоционално. Старайте се да не изразходвате енергията си напразно. Характерно е за периода енергийна нестабилност. Запазете оптимизма си и чувството за хумор. Благоприятно е за миротворческа и благотворителна дейност. Не планирайте нищо, което изисква голямо напрежение. Особено добре е за интелектуални занимания.

9 лунен ден от 15:24ч на 16 август до 16:38ч на 17 август

Символи на деня са прилеп, Млечния път. Този лунен ден символично е свързан със знак Рак и се счита за първия критичен ден от лунния цикъл. Често съвпада с първата квадратура на Слънцето и Луната (енергиен аспект на една четвърт от кръга). Това е напрегната взаимовръзка, която се характеризира с рязка и активна енергия, която търси изход да излезе и в дадения случай се възприема негативно. Съществува необходимост от енергийно разрешение между съзнателното и безсъзнателното у нас, а нашата реакция на енергията на деня определя равнището на нашата осъзнатост.

Денят е опасен, но не трябва да очаквате само неприятности. А ако все пак ви се случат, просто трябва да спрете и да помислите: може би сте направили нещо нередно в миналото и по този начин сте предизвикали гнева на висшите сили.

Добре е да сте сдържани и да не се дава воля на емоциите. Да се ограничат контактите с други хора и да не се влиза в спорове. Не се концентрирайте върху мрачни мисли, побеждавайте ги с енергията на любовта и всеопрощението. Неблагоприятен знак се счита, ако на този ден човек се чувства така, сякаш не му стига въздух в гърдите. Лошо предзнаменование е да разлеете мляко.

Време на енергиен обрат. Може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване.

Очистване на помещенията физически и енергийно. Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост.

Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообръщението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Изчистващата баня ще е само от полза. Благоприятно е за провеждане на диагностика, за подхранване на кожата. Разтоварващ ден. Да се избягва преяждането.

В девети лунен ден е добре да се въздържате от сексуални отношения. Жените трябва да бъдат много внимателни, тъй като мъжете в този ден са много податливи на агресия и необуздани сексуални желания.

Слънчев календар - 29 слънчев ден - Ден на благите проявления и начинания. Ден, в който се разобличават тайните. Ако се четат много молитви днес, то може да установите лична връзка с небесните сили. Днес може да гадаете на книга.

Поверия за деня: Ако след ставане от сън кихнете, особено три пъти по ред – знак за това, че денят ще бъде радостен и успешен.

Ако вятърът бие в гърба ви – знак за помощ Свише, значи че вие се намирате на правилният път и имате попътен вятър.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3549 0

Водещи новини