Слънце в хармоничен аспект с Нептун – романтизъм и вдъхновение

  • 13 май 2021 11:19

  • 291
  • 0
Слънце в хармоничен аспект с Нептун – романтизъм и вдъхновение
© Pixabay

На 13 май в 08:47ч Слънцето образува секстил (60 градуса) с Нептун. Хората, които били посветени в тайните на астрологията и планетарните значения са използвали отдавна такива моменти. Това са били предимно жреците. Аспектите възникват, когато планетите са на определено разстояние една от друга, като образуват определени ъгли. Те могат да бъдат хармонични и дисхармонични.

Днешният хармоничен аспект оказва положителен ефект върху живота като цяло. Всички могат да го почувстват в една или друга степен, но разбира се най-силно ще се отрази на тези, които имат същия транзит в наталната си карта, както и на родените през третата десетдневка на земните (Телец, Дева и Козирог) и водните знаци (Риби, Рак, Скорпион).

Време за мечтатели и идеалисти. Имаме възможност да получим най-доброто от двете планетни тела. Този аспект се формира между земята (Слънце в Телец) и водата (Нептун в Риби). Внася вдъхновение, радост, романтичност, емоционална приповдигнатост и нови възможности.

Медитация, или достъп до по-високите измерения чрез церемониална употреба на вещества, променящи съзнанието, чрез ченълинг или други познати ви техники също могат да ви помогнат да намерите вашите духовни истини много по-лесно сега, отколкото в други моменти в живота си. Внезапни проблясъци на вдъхновение може да се появят при вас. Може също така да почувствате необходимостта да преразгледате целите си, тъй като можете да виждате нещата от друга перспектива. Като цяло, това е добър момент да бъдете в служба на другите, за участие в групи за защита на околната среда или човешки права. Много хора ще проявят своята идеалистична и благотворителна страна. Загрижеността за другите ще бъде засилена, аспекта ни прави по-състрадателни и съпричастни. Но също така човек става по-податлив на емоции, разчувстване, внушения, на измами и самозалъгване. Трудно преценява реалността.

Използвайте това време (и следващите дин), за да мечтаете и да си представяте всичко, което искате да ви донесе потока на живота въз основа на вашите идеали. Ще бъдете привлечени към творчески, художествени, духовни или други практики. Засилва се въображението, вдъхновението и креативността. Повишава интуицията, чувствеността, творческата мисъл. Раждат се нови творчески идеи. Може да имате също по-ярки и активни творчески сънища.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
291 0

Свързани новини

Водещи новини