Благотворителните дела, извършени днес, няколко пъти увеличават добрата карма

02 май 2021 05:52

Благотворителните дела, извършени днес, няколко пъти увеличават добрата карма
© Pixabay
2067 0

Луната е знак Козирог до 22:32ч на 2 май.

Луната прави емоционалният фон в този период един от най-стабилните. Хората се държат по-предпазливо, по-спокойно, преобладават конкретността, практичността, рационалността. В такива дни всичко е подчинено на чувството на чест, дълг, самодисциплина и отговорност.

Чувствителни части на тялото: кости, гръбначен стълб, стави, особено коленете – могат да се влошат заболявания като ревматизъм, ишиас, тялото става по-чувствително към натрупаните соли.

Луната се движи на празен ход от 17:40ч до 22:32ч., след което преминава във въздушния знак Водолей.

21 лунен ден от 01:51ч на 2 май до 02:40ч на 3 май

Символът на деня е Конят, Колесницата, Пегас  – олицетворяващи безкрайната надежда и активното движение към постигане на по-висока цел. Денят има мощна енергия, която събужда в човек чувство за справедливост, решителност, смелост.

Активен ден, когато се препоръчва да се движите напред, да получавате, да постигате триумф, да бъдете верни на себе си и на принципите си, но е важно да сте честни и справедливи. Времето на пробуждане на таланти, което означава, че трябва да се занимавате с това, което отдавна сте искали, но не сте намерили възможности.

Този ден се нарича „ден на братството“. Всякакви колективни дейности са благоприятни.  Сега не бива да оставате сами дълго време, нужно е да сте по-близо до хората, да прекарате този ден с приятели или близки. Ако сте имали първата си среща в двадесет и първия лунен ден, смятайте себе си за късметлия. Тези отношения често се превръщат в сериозни. 

Хороскоп за всички зодии през май

В този ден е необходимо да се отхвърлят съмненията и да се запази чистотата на мислите. Не бива да се проявява егоизъм, дребнавост. Може да се наложи да жертвате своите интереси. Останете на страната на справедливостта и защитавайте своето мнение. Не лъжете и не позволявайте на другите да ви лъжат. Може би ще се събуди у вас желание за ред, стабилност или промени. Не се страхувайте да проведете лични реформи. 

Слушайте интуицията, тя знае отговорите на всички въпроси и днес със сигурност ще е вашият най-добър съветник. За крадците, престъпниците и мошениците денят е изключително неблагоприятен. Престъпленията им бързо ще се разкрият, а отмъщението няма да се забави да ги застигне. Болестите, които се появяват днес, могат да бъдат опасни и непредсказуеми. 

Някои мистични училища твърдят, че благотворителните дела, извършени в двадесет и първия лунен ден, няколко пъти увеличават добрата карма и помагат да се освободим от отрицателната, създавайки по-добри условия за следващото прераждане.

Дневни аспекти:

Хармоничния транзит на Луната с Нептун се характеризира с повишена възприемчивост към вибрациите и ритъма на живота, интелектуално вдъхновение и стимулира усилено въображението. Може да измислите нещо хитроумно. Ставате възприемчиви към чувствата на близките до вас хора и можете да им повлияете.

Съвпадът между Луната и Плутон може да предизвика силни страсти.

Хармоничният транзит на Луната с Меркурий повиша комуникативността, любознателността и склонността към анализи на ситуациите. Благоприятства интелектуалните занимания и въпроси. Дава гъвкавост на мисленето и способността да се разглежда даден проблем от различни гледни точки. Поради лунната енергия интуицията и чувствителността допълват ума, творческите способности се увеличават, паметта се подобрява.

13 слънчев ден – Подходящо е за интелектуални занимания. Може да решавате логически задачи, кръстословици. Добър ден за всякакви игри, в които участва умът. Подходящо е да се занимавате с възпитанието на децата, да пътувате, да изучавате духовни науки, езотерика, астрология. Всяка лоша мисъл в този ден може да се въплъти в реалността, затова следете внимателно за думите, които изричате и контролирайте хода на мислите си.

Ивелина Пенчева
Ивелина Пенчева
Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2067 0

Водещи новини