Венера в Риби - нежност и приказна романтика в отношенията

  • 26 февруари 2021 11:41

  • 1236
  • 0
Венера в Риби - нежност и приказна романтика в отношенията
© Pixabay

На 25 февруари в 15:13ч Венера - планетата на романтиката, блясъка, финансите, изкуството и удоволствията напуска свободолюбивия и бунтарски знак Водолей, за да премине в променливия воден знак на Рибите. Тук ще остане до 21 март.

Транзитите на Венера в различните знаци показват как изразяваме своята любов, както и ценностите ни. За наш късмет Венера екзалтира в Риби, което я прави почетен гост в дома на благодатния Юпитер, традиционния планетарен управител на този знак. С други думи, Венера обича да плува в студените, сладки води на Рибите. Тук силата на планетата се усилва, благославяйки с нейните любовни вибрации. 

Труден и сложен период

Рибите се управляват и от мистичния Нептун, богът на морето, който е и по-високата октава на Венера. Гръцката легенда разказва, че Венера е родена от пяната на морския бряг. Венера често е представяна, че излиза от голяма мида до брега като дар от небето, символизиращ женския принцип. Нищо чудно, че в астрологията Венера е възвишена в Риби, което означава, че е в това водно пространство, тя е в състояние да се изразява по най-добрия си начин. В Риби, Венера носи всички венерански атрибути на любов и красота до по-високите сфери – на приказната красота, духовната и състрадателна любов и възприемчивост.

При този транзит нашите отношения се стремят да станат по-духовно свързани и ние копнеем да намерим цел и смисъл в нашите партньорства. В това време можем да усетим силен копнеж да се слеем с божественото и да избягаме от реалността, лишена от смисъл. И това е така, защото Венера в Риби жадува за връзка. Не каквато и да е връзка, а духовна връзка, която може да продължи живота ни.

Седмичен хороскоп от 22 до 28 февруари

Чувствителните и емоционални Риби също могат да ни научат на много неща, например милосърдие и съпричастност, така че ако започнете да изпитвате непреодолимо усещане за състрадание към човечеството като цяло, вината за това е Венера в Риби! 

Във връзките транзитът на Венера в Риби ще донесе дългоочаквания период на топлина и близост. Ще бъде естествено сега да възстановите интимността, прави по-лесна комуникацията. С влиянието си от този знак Венера ни прави освен съпричастни, състрадателни, още и романтични. Вдъхва ни оптимизъм и надежда по въпросите, свързани със сърцето. Енергията на Рибите носи лекота, разширяване и разтваряне на егото. Прекрасно време да се влюбите или да се разгори романтиката у всеки. Този транзит засилва чувството за близост и единение с партньора.

Емоционалните връзки могат да станат по-дълбоки. Считайте това за период на пречистване - чудесно време за освобождаване от напрежение или недоволство от миналото. 

Ден, в който вратата между небето и земята се отваря

Творческата енергия също е силна при Венера в Риби, което прави прекрасно време да се посветите на творчески проект или практики като писане на поезия или създаване на музика.

По отношение на финансовите въпроси може да се почувствате призвани да проявите повече щедрост към на другите, като например да давате бакшиши, да изпращате пари за фондове за взаимопомощ и благотворителност. 

Венера прави някои хармонични аспекти към външните планети през март. На 3 март Венера в Риби образува секстил към Уран в Телец, носейки прилив на вълнение и вдъхновение във взаимоотношенията или творческите проекти. Това също може да означава неочаквани финансови  приходи или приятни изненади в любовта. На 14 март Венера се свързва с Нептун в Риби, като активира мечтателно и романтично настроение. На 18 март Венера в Риби образува секстил към Плутон в Козирог, като помага да се противопоставим на някои от нашите по-дълбоки страхове около любовта, в крайна сметка ни приближава до партньор.

Венера в Риби иска да намерите любовта, която заслужавате! Пригответе се да се влюбите! 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1236 0

Водещи новини