Ретрограден Меркурий

  • 17 февруари 2020 07:00

  • 3932
  • 0
Ретрограден Меркурий
© pixabay

Меркурий е ретрограден от 17 февруари до 10 март.

Меркурий отговаря за комуникацията и мисленето, отговорен е за области като: сделки и договори, ум, реч, ораторски способности, памет, логика, изследвания, литература, чужди езици, логистика, анализи и работа с информация. Пътуването и транспорта също се свързват с Меркурий. Следователно, по време на обратното движение на Меркурий, в почти всички сфери на човешкия живот се появяват неприятни промени. Нараства вероятността от грешки. Може да има задържане или закъснения във всички дейности. Често срещано явление се явява разсеяността. Проблеми с усвояване и запомняне на учебния материал. При хирургичните операции често се появяват усложнения. Ако не е наложително, по-добре да се отложат през този период.

Какво не трябва да се прави през времето, когато е ретрограден вестителят на Боговете?

Преди всичко съвета е да не се купува нова техника – модеми, смартфони, таблети, факсове, принтери и най-вече компютри. Що се касае за придобитата преди това техника, тя може да излезе от строя през този период.

Ден за вътрешна свобода, разкрепостеност, захвърляне на задръжките, веселие и радост

Отложете включването към Интернет сега, нови телефонни линии, смяна на оператора за мобилна връзка. Да не се преинсталират сега компютри. Записвайте си двойно важната информация.

Желателно е да намалите броя на пътуванията.

Не поемайте риск да закупувате нов автомобил.

Обучение започнало в този период не обещава големи успехи, освен ако е повторение на материала. Отправянето на колети, товари и важна кореспонденция може да не бъдат доставени навреме или да бъдат изпратени на друг адрес.

Препоръчително е да не се губят от поглед важни документи, писма, книги, защото е много по-вероятно от друг път да изчезнат или да се затикат някъде. Не се препоръчва да се сключват бракове по това време. За съжаление често такива бракове са кратки и завършват с развод. Опитът на много хора доказва това. Ако вече имате записан час, проведете само веселата част без ритуала за подписване и когато свърши ретроградния период, изберете Луната да е растяща и да не е на празен ход и едва тогава можете спокойно да подпишете.

Не е добре да се подписват никакви договори.

Не се препоръчва да започвате работа на ново място. Ще срещнете трудности, няма да се адаптирате лесно и може да не останете за дълго. Ако е наложително, тогава започнете с договор сключен за един месец и когато изтече срока, подпишете истинският договор. Избягвайте да теглите кредит.

Изчакайте да стане директен Меркурий.

Денят носи силна енергия, която трябва да бъде отправена към съзидание

Може да се очакват още проблеми с транспорта, пощите, комуникациите и търговията.

Тези, на които работата е свързана с медиите, писане, литературна дейност, можем само да им съчувстваме. Авторите ще забравят материали, печата ще нарушава сроковете, компютрите ще саботират всички опити да се работи на тях. Списъкът на възможните проблеми може да продължи до безкрайност. Опции за излизане от ситуацията има само две: веднага отидете на почивка или да имате търпение и кураж, за да устоите на ударите на съдбата.

Добре е в това време да не започвате нищо ново и важно, но можете да работите спокойно за довършване на започнатото.

Тези, които имат в хороскопа си ретрограден Меркурий, много по-лесно ще понесат този период.

Всичко изброено до тук са само възможните неприятности, които може да причини ретроградния Меркурий. Съвсем не е задължително това да ви се случи, но просто бъдете предпазливи! По-добре спазвайте правилата за безопасност и ще ви е мирна главата!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини