Хороскоп за месец октомври

  • 01 октомври 2018 10:51

  • 41361
  • 0
Хороскоп за месец октомври
© Pixabay

Овен – Първата десетдневка на октомври ще ви подейства малко стресиращо. Ще срещнете трудности при реализирането на вашите работни задачи, проекти поради ситуации, които няма да можете да коригирате. Ще бъдете напрегнати и прибързани. Внимавайте да не допуснете грешки. Възможни са проблеми в отношенията със сътрудниците. Ще ви е необходимо повече търпение, за да избегнете загуби, а търпението и тактиката определено не са вашите силни страни. Ще трябва да се научите да сте по-внимателни при боравенето с пари. Съсредоточете се върху решаването на финансовите въпроси, избягвайте нови инвестиции, особено тези от по-голям мащаб. Възможни усложнения с неплатените дългове. В средата на октомври ще можете да вземете решение да започнете нов проект. Ще можете да се справите с много неща, но ще използвате различни хитрости, за да постигнете целите си. В последната десетдневка на месеца опозицията на Слънцето срещу Уран, допълнително ще дестабилизира вашите финанси. Секстила на Венера със Сатурн ще ви даде по-голяма стабилност и сигурност, когато става въпрос за големи и дългосрочни цели. Ще намерите решения за финансовите затруднения. Някои ще успеят да сключат доходоносен договор. Венера, която започва да се движи ретроградно на 5 октомври, може да донесе неприятности в любовта. Квадратурата й с Марс около 11-ти ще внесе безпокойство в отношенията, което може да завърши със сериозни конфликти. Въпреки че по-късно ще успеете да изгладите разногласията, понякога ще има по-малки, преходни кавги. Много от вас до края на месеца ще се влюбят отново. Други ще имат среща с бивша любов.

Телец – На 5 октомври вашата управителка Венера започва да се движи в обратна посока в сектора на партньорство ви. Това ви предупреждава, че не е подходящо време да стартирате нови публични проекти или да имате обществени изяви. Ако вашият бизнес включва работа с клиенти, ще имате трудности, а може би и недоволни клиенти. В отношенията с бизнес партньорите ще срещнете трудности при провеждане на съвместни предприятия. Избягвайте да сключвате нови бизнес договори този месец. На 10 октомври Меркурий ще влезе в знака Скорпион, откъде да направи опозицията с Уран. Може да има неочаквана раздяла с бизнес партньор или прекъсване на печеливш договор, което ще ви навреди и ще доведе до застой в текущата работа. В средата на месеца Меркурий ще направи секстил със Сатурн, което ще регулира работа и кариера и ще ви помогне да постигнете постепенен напредък с повече сигурност и стабилност. По-късно ще ви се предложи възможност да подобрите сътрудничеството и отношенията си с бизнес партньорите. В края на месеца се очакват разногласия с висшестоящи и властимащи лица, които биха могли сериозно да застрашат вашите позиции. Що се отнася до финансите, първата половина на октомври ще бъде променлива, затова избягвайте големи инвестиции. През втората половина на месеца може да увеличите приходите, но също така ще има и увеличение и на разходите. Октомври ще бъде доста нестабилен и променлив месец за вас, когато става дума за взаимоотношения с любим човек. Конфликтите с партньора ви ще възникнат около общите планове. Всеки ще дърпа чергата към себе си и ще има разногласия. Избягвайте кавгите. Втората половина на октомври ще успеете да постигнете споразумение, но напрежението ще остане. Чак в края на месеца нещата може да поутихнат и стабилизират. Свободните представители на знака да внимават да не пропуснат шансовете си за запознанство. Ще бъдете принудени да се състезавате с конкуренцията. Това ще ви постави в неудобни ситуации и ще бъдете предразположени към бързи реакции и действия.

Близнаци – Неочаквани усложнения в работата могат да възникнат от конкурентен вид, което ще попречи на вашите планове. Имайте предвид, че някой прави нещо зад гърба ви, за да извлече изгода за себе си. Разправии и скандали не са изключени. Ще започнете сериозни преговори за нови бизнес възможности, които са били отложени в миналото. Този път ще можете да постигнете споразумение. Тригонът на Меркурий с Нептун на 19 октомври, ще укрепи вашата интуиция, улеснявайки ви при вземането на важни решения. През третата десетдневка има възможност за увеличение на приходите ви. Ще стартирате нови проекти, които ще се изплатят, когато ги развиете. Някои от вас ги очаква успех в публичното пространство. Безработните Близнаци ще трябва да положат много усилия и находчивост при намирането на нова работа. Потенциалните работодатели ще изискват от тях да се докажат по трудния начин. Венера ще стане ретроградна от 5 октомври и това ще внесе напрежение между вас и партньора ви. Вероятно половинката ви ще бъде недоволна от малкото внимание, което отделяте. Опозицията на Меркурий към Уран може да доведе до сериозни разногласия, ако криете нещо от партньора си, защото може би неочаквано ще разбере нещо, което не сте казали (а може би и скрили). Избягвайте неискреността. Несигурност и неочаквани смущения във връзката с любим човек. Трябва да положите усилия, за да намерите общо приемливо решение и да спечелите отново доверието. Свободните представители на знака ще срещнат някого на делова среща, образователен курс, някакво събиране или чрез приятел. Ще се зародят взаимни симпатии, после ще разберете, че е обвързана тази личност. Някои ще се откажат, но други ще се впуснат в тайна връзка, която ще е несигурна и нестабилна.

Рак – В началото на октомври Меркурий прави квадрат с Плутон, поради което може да срещнете трудности в съвместни бизнес проекти, които не могат да бъдат ясно дефинирани и решени, защото те ще идват от неизвестни източници. Това ще създаде напрежение във вашите бизнес или партньорски отношения. Внимавайте някой да не прави нещо зад гърба ви. Венера ще започне ретроградно движение на 5 октомври, като предупреждава, че на всяка цена трябва да се избягват рискови ходове и инвестиции. На 10 октомври Меркурий ще влезе в знака на Скорпион, откъдето ще направи опозицията с Уран. Това може да доведе до неочаквано прекъсване на сътрудничество, което би възпрепятствало вашите планове, особено ако имате частен бизнес. Ще срещнете трудности в работата в екип, с доставчици и подизпълнители, така че е важно да сте готови за компромиси. Квадратурата на Венера с Марс ще ви тласка към бързи и необмислени ходове, конфликти с колеги или хора на власт, което ще окаже неблагоприятно влияние върху вашите финанси. Ще бъде необходимо да се уредят неизплатените дългове. Мнозина ще постигнат публичен успех - представяне на успешна презентация или сключване на дългосрочен бизнес договор. Също така може да започнете нещо ново, което изисква творчески подход. Печалбите ще дойдат в областта на забавленията и образованието. Добре е да избягвате прибързаните финансови ходове, защото това може да доведе до не малки загуби. През третата десетдневка на октомври ви очакват стабилни позиции и ползи от бизнес партньорството. Внимавайте с повишените разходи. В личен план в началото на октомври може да имате разногласия с партньора си. Недоволството, което сте потискали дълго време, ще започне да подкопава емоционалната ви връзка. Говорете за проблемите с партньора си. Към средата на месеца ще се стабилизират нещата. Имате нужда от установени съвместни ритуали и споделен живот. По-късно ще постигнете спокойствие в отношенията с близкия човек. Ще се насладите на много общи моменти. Ще се опитате да наваксате това, което сте пропуснали през предходния период. Вашият партньор ще бъде възприемчив към вашите предложения и ще се погрижи за чувства ви. За свободните представители на знака, първата половина на месеца носи хаотични събития в областта на любовта. Може да имате разочарования от новите си симпатии. Някои ще изберат да се върнат към старата си любов. Към края на периода има добри изгледи да се започнат нови хармонични отношения в дългосрочен план.

Лъв – Меркурий в квадрат с Плутон на 3 октомври е предупреждение да избягвате сложни финансови ситуации, големи инвестиции и сделки и да обръщате повече внимание на паричните потоци. Някой ще се опита да направи така, че да ви тласне към загуба. Ще бъде активирана сферата на скритите ви врагове, така че бъдете по-предпазливи. Ще разкриете някои тайни. Това ще доведе до прекратяване на сътрудничеството с отделни лица. Ако вие сте участвали в някои машинации, очаквайте неприятности. Меркурий ще направи съвпад с Венера и тригон към Нептун и това ще ви помогне да се измъкнете от трудностите. Възможно е даже да получите неочаквана помощ. Може да подновите прекъснато сътрудничество. Разчитайте на интуицията си при решаване на финансови затруднения. Имате добър усет за тези неща. Безработните от вас ще си намерят по-лесно работа на черно. През първата половина на месеца в личните отношения може да се появят несъответствия между вас и любимия човек. Няма да можете да се адаптирате един към друг и ще се получават чести разногласия и противоречия. Няма да можете да се споразумеете за общи планове, инвестиции. Партньорът ви ще се съмнява, че криете нещо и има тайни помежду ви. През втората половина на месеца отношенията ще започнат да се хармонизират. Ще бъдете по-склонни да правите компромиси и ще вземете някои неща в ръцете си. Ще предприемете повече инициативи във всичко. Първата десетдневка ще бъде динамична за свободните представители на знака и ще ви донесе повече възможности да влезете в емоционална връзка, но този път ще действате внимателно, за да не повторите предишните грешки. В последните дни на месеца има голям шанс някой да разтупка сърцето ви и да го изпълни с копнеж.

Дева – В началото на октомври Меркурий прави квадрат с Плутон, което може да стане причина да понесете финансови загуби заради неразумен ход или поради намеса на конкуренцията. По-късно може да се стигне до неочаквано отменяне на проект, което ще се отрази негативно върху вашите доходи и платежни транзакции. През втората десетдневка на октомври Меркурий ще направи съвпад с Венера и хармонични аспекти със Сатурн и Нептун. Това ще ви помогне да преодолеете стагнацията и разногласията при преговорите по нови и настоящи проекти. Вие ще решите да поемате разумни рискове. Финансовото ви състояние ще се подобри благодарение на успешните споразумения и мъдрите действия, които ще предприемете в тази посока. Мнозина ще успеят да постигнат споразумение с бизнес партньори и да сключат благоприятен договор. Меркурий ще направи квадратура с Марс на 19 октомври и това ще окаже неблагоприятно въздействие върху сферата на обслужването и взаимоотношенията ви с клиентите. Също така може да донесе конфликт с вашия началник, ако имате такъв. Към края на месеца може да намалеят паричните приходи. Тези, които си търсят работа ще могат по-лесно да си намерят в областта на транспорта и комуникациите. Ретроградното движение на Венера, както и квадратурата с Марс ще ви донесат сцени на ревност, подозрителност и разправии, които трябва да избягвате на всяка цена. През втората половина на октомври ще можете да подобрите взаимоотношенията си. Връзката между Меркурий и Юпитер ще ви донесе по-добро разбиране и мотивация да бъдете честни един към друг. Свободните представители на знака ще се почувстват несигурни и могат да допуснат грешки в опита си да привлекат вниманието на някого. От това няма да излезе нищо, но затова пък има големи шансове до края на месеца да срещнете много по-подходящ човек.

Везни – Слънцето до 23 октомври ще бъде във вашия знак и ще ви придава увереност и вяра в себе си. Октомври може да бъде много продуктивен месец за вас, ако успеете правилно да разпределите приоритетите си. Всички дейности, свързани с комуникацията ще бъдат успешни. Това не е добър месец за нови инвестиции, затова ги избягвайте. Постоянството ви ще бъде възнаградено от съдбата. Предстои да се решават някои важни въпроси, от чието решение ще зависи бъдещото развитие на нещата. Не бъдете прекалено придирчиви към себе си, ако имате нещо, което не сработи от първия път. Нека това да бъде само стимул за вас да не се отпускате. На 10 октомври Меркурий ще влезе в знака на Скорпион и дома на парите ви, откъдето ще направи опозиция с Уран. Ще срещнете неочаквани трудности при паричните транзакции. Избягвайте прибързаните действия. Тези, които са безработни малко трудно ще си намерят работа. Нужно е да проявите повече постоянство и настойчивост в търсенето. Вашето здраве ще бъде чувствително през първата половина на октомври. Може да получите възпаление на гърлото. Контролирайте по-често кръвното налягане, защото има тенденция към повишаване. Проблеми са възможни и в областта на пикочо-половата система. За предпочитане е да се движите повече. Първата половина на октомври ще е напрегната и ще доведе до разногласия в семейството заради домашните задължения. Ще бъдете затрупани с работа и трудности, които ще изискват повече ангажиране с работата и време извън дома. Този месец ще се фокусирате повече върху себе си, което може да създаде трудности и може да влоши отношенията. Квадратурата на Венера с Марс ще ви донесе ревниви сцени, повишена емоционалност и повече страст. След бурни скарвания ще има бурни сдобрявания. Свободните представители на знака също ще изживеят някои разочарования. Човека, когото харесват няма да отговори на техните знаци на симпатия. Въпреки това мнозина ще търсят приключения, а както знаем, който търси намира.

Скорпион –Транзитите на Меркурий, Венера и Юпитер в Скорпион ще доведат до увеличаване на активността в професионалната сфера. Вие сте разумни, така че вземането на правилните решения ще ви е по-лесно от обикновено. Някои от вас ще се замислят за промяна на работното място или за започване на нов бизнес проект. Ще укрепне репутацията ви в бизнеса. Не позволявайте на вашите колеги да ви използват, прехвърляйки някои от своите отговорности към вас. Заради многобройните ви задължения се нуждаете от повече почивка. Може да получите проблеми в ставите, които могат да бъдат ревматични, особено ако сте на възраст. Също така ще бъдете чувствителни към промените във времето. Пазете се от наранявания. През втората половина на октомври вашето здраве ще се подобри и стабилизира. Ще бъдете физически по-активни. Възможно е да настъпи охлаждане в личните ви отношения и причината за това може да е недоразумение, недостатъчно внимание от ваша страна към партньора или нерешена неприятна ситуация от миналото. Няма да избегнете конфликтите. Трябва да промените отношението си към вашата половинка и да освежите връзката си. Измислете нещо ново. Някои от вас може да се почувстват под натиск, претоварени от желанията на човека до себе си и ще се замислят сериозно за брака си, в който се чувстват ограничени и намаляващ други възможности. Освобождение ще видят само в развода. Каквато и да е ситуацията, имайте предвид, че това не е най-подходящият момент за вземане на окончателни решения. Повечето свободни представители на знака ще се впуснат в страстно любовно приключение, но когато страстта отмине, няма да остане нищо друго. Венера във вашия знак ще увеличи значително вашата привлекателност и ще ви направи неустоими за лицата от противоположния пол. Много събития се очакват в личен план.

Стрелец – Каквото и да правите, този месец е добър за вас. Работата ви ще изисква точност, системна и добра организация. Благоприятно време за приключване на започнати задачи, които не са били довършени или е имало забавяне, задръжки по някакви причини. Важно е само да бъдете търпеливи и упорити, без да се отказвате, тогава успехът ви е гарантиран. Времето е подходящо да се намерят нови източници на доходи или да се развият вече съществуващите. Октомври ви подготви много неочаквани изненади във всякакъв план. Имате шансове да установите изгодни партньорски отношения или да влезете в контакт с хора, които могат да ви помогнат да постигнете напредък в кариерата. Марс в дома на комуникациите може да предизвика вербална агресия. Опитайте се да бъдете тактични, за да избегнете конфликти. Тези, които търсят работа, може да намерят работно място, което да им харесва, където ще получат по-голяма свобода на действие. Подобряване и стабилизиране на финансовото положение. Месецът е благоприятен за лечение с нетрадиционни методи, както и за духовни практики, използване на диети, гимнастика. В емоционално отношение отличен месец. Ще бъдете изпълнени с жизнени сили и позитивно настроени, но в средата на периода може да изпитате малко стрес. Като цяло ще излъчвате щастие, любов и топлина. Мнозина ще се интересуват от физическата любов и добрия секс. Независимо дали сте сами, в отношения или в брак, някой от миналото ще се появи в живота ви или вие ще поискате да се свържете с бившата си любов. Имайте предвид, че перспективата за запазване на тази връзка в дългосрочен план е много малка. Приятел ще ви предложи да се запознаете с някого. Преди да побързате да откажете, поне помислете първо. Възможно е да попаднете също на интересна личност в Интернет. Свободните представители на този знак могат спокойно да разчитат на нови срещи, запознанства и приятни мигове.

Козирог – През октомври ще получите защита от вашият могъщ управител Сатурн, който се намира във вашия знак. Той ще създаде много благоприятни възможности пред вас. Все пак няма да избегнете всички трудности. Ще бъде трудно да установите истинската природа на ситуацията и ще извършите няколко необмислени действия. Важно е да не игнорирате проблемите и да се опитате да ги разрешите по всички възможни начини. В началото на месеца е твърде вероятно да имате разногласия на работното място, както с колеги, така и с висши служители. Няма да можете да постигнете единодушие относно плановете, задачите, работата. Вие сами ще бъдете предразположени към грешки. Това ще ви забави донякъде. Венера, която става ретроградна на 5 октомври ви предупреждава да обърнете повече внимание на вашите бизнес и лични взаимоотношения. Ще срещнете трудности при работата в екип. Избягвайте да предприемате бизнес и финансови рискове, тъй като може да има сериозни последици и дори по-големи загуби. За известно време ще бъдете склонни към бързи ходове, които ще доведат до нестабилност в областта на финансите. Най-добре е да се избегнат нови инвестиции. През третата десетдневка ще успеете да укрепите позициите си. Тези, които са без работа могат да потърсят помощта на приятел. Не е най-подходящият месец за лични промени, така че трябва да се въздържате от вземането на сериозни решения. През първата половина на месеца, поради несъгласие с някои общи планове е твърде възможно да се стигне до разправии с близък човек. Емоциите ще надделяват над разума и дори и най-невинната забележка, може да стане причина за кавги. Крайно време е да намалите ангажираността си към различни задължения и да отделите повече внимание на партньора си, да намалите създалата се дистанция между вас и да засилите близостта помежду ви. За свободните Козирози - вашите нужди от любов ще бъдат по-повърхностни, отколкото повече ще чувствате нуждата от постоянна връзка. Разбира се шансове винаги има, зависи от вашата активност в тази област. Някои от вас ще се опитат да започнат авантюра с човек, който не е свободен, но скоро ще бъдат разочаровани, защото няма да получат това, което очакват. Останалите ще намерят човек, с когото да флиртуват, но нещата ще прераснат в нещо по-голямо при мнозина. Може да има объркване между приятелството и любовта. Възможно е да превърнете дългогодишно приятелство в страстна любов.

Водолей – През октомври ще има по-бавно развитие на вашите планове, за това ще ви попречат различни неблагоприятни обстоятелства. Възможните са проблеми с работата. Дори проблемите да изглеждат големи и неразрешими, с помощта на вашата интуиция ще можете да ги разрешите. Сега е важно да извлечете нужния опит и да действате не под влияние на чувствата, а чрез разума. Всички решения, направени през целия месец, ще изискват предварително внимателно обмисляне. Повечето от вас ще срещнат финансови затруднения и липсата на необходимите ресурси. Някои от вас ще се принудят да удължат срокове, да отложат някои неща, докато не решат този проблем. Това ще ви научи как да планирате разходите си по-разумно. Възможно е да прекъсне ваш проект, поради което сте застрашени от загуби. Не се изключва конфликт с началниците ви. През третата десетдневка най-после ще можете малко да си отдъхнете и да преодолеете споменатите трудности. Марс ще ви даде добър старт за проекти, които ще донесат очакваните резултати. Финансовото ви състояние ще се подобри и вие ще компенсирате загубите. Меркурий в Скорпион (след 10.10.) ще ви помогне да решите някои продължителни проблеми и да направите планове за бъдещето. Първата половина на октомври ви носи тенденцията за малки нарушения в областта на ставите и коленете, както и кръста. Това може да има ревматична природа, особено ако сте по-възрастни, но може да се дължи и на по-големите усилия. Ще бъдете по-чувствителни към стреса. Избягвайте екстремни ситуации. Нуждаете се от повече почивка. Втората половина на месеца ви носи по-добро здраве. Ще бъдете склонни да пренебрегвате любимия си човек. Обръщайте по-голямо внимание на нуждите на партньора си. Твърде е вероятно да влезете в конфликт с роднина от страна на партньора си. На парти ще забележите някой, който ще привлече вниманието ви и с когото ще започнете неформален разговор. Избягвайте любовните триъгълници.

Риби – През октомври можете да очаквате значителни промени в живота си. Но ще бъдете склонни към авантюризъм и ще започнете да предприемате необмислени решения. Това няма да доведе до сериозни проблеми, но може да срещнете трудности в професионалната или личната сфера. Третата десетдневка на месеца ще бъде по-благоприятно време за вас и ще ви бъде по-лесно да постигнете желаните резултати. Успех ви очаква в областта на търговията и развлекателния бизнес, както и във всичко, където се търсят творчески решения. Винаги е необходимо да мислите внимателно, преди да отговорите или да направите някои неща. Опитайте да погледнете на старите проблеми по нов начин. Безработните ще получат шанс за нова работа благодарение на помощта на приятел. През месеца гърлото, бронхите и дихателните органи ще бъдат най-чувствителни при вас. Пазете се от студа. Вземете профилактични мерки. Също така е възможно да има промени в кръвното налягане. Избягвайте големи усилия. През втората половина на октомври ще се почувствате по-добре. През целия месец ще имате трудно време в областта на комуникацията. Още в началото ще имате разногласия с партньора ви. Няма да можете да се споразумеете как да постигнете една обща цел. Ще започнете да подозирате, че партньорът ви крие нещо от вас. В някои случаи няма да имате подкрепа от него (нея), а той (тя) емоционално ще се оттегли. Това ще включи алармите във вас. За щастие ще можете да намерите общо приемливо решение и взаимоотношенията ви ще се върнат отново към равновесие. Някои от вас ще имат желание за повече лична свобода и това няма да допринесе за укрепване на съществуващите отношения. Но е нежелателно да се взема решение за раздяла сега, тъй като тази ситуация ще бъде само един вид изпитание за издръжливост. Голям е шанса да срещнете някого от миналото, с когото сте имали емоционална връзка. Ще бъдете приятно изненадани от промяната и ще решите да си дадете нов шанс. При някои ще се промени статуса в отношенията. Рибите, които не са в сериозна връзка и не знаят какво искат, могат да направят грешен избор.

 

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
41361 0

Свързани новини

Водещи новини