Започва времето на Близнаците

  • 21 май 2018 10:39

  • 12781
  • 0
Започва времето на Близнаците
© Pixabay

Времето на Близнаците по астрологични показатели означава, че на Земята в Северното полукълбо е настъпило лято.

На 21 юни настъпва лятното слънцестоене - най-дългия ден и най-кратката нощ в годината. За живата природа е най-благоприятния период. Астрологията отнася знака Близнаци към стихията на въздуха, стихията която ни обкръжава в пространството. Управител на Близнаци е Меркурий, склонен към взаимообмен, образуване и връзки.

Във времето на Близнаци са чести ураганите, торнадото, цунами, циклони, реки и океани се разливат по брега и причиняват големи неприятности. Земетресенията са нито повече, нито по-малко, отколкото в друго време, но най-голямото се е случило на 31 май 1970 година в Перу и тогава са загинали 70 000 човека. От аномалиите може да се отбележи падането на сняг в САЩ на 6 юни 1816 година, а в Лондон на 2 юни 1975 година това станало за първи път за цялата история на наблюденията.

Времето на Близнаците в събития и дати:

На 1 юни 1831 година изследователят Рос е открил Северния магнитен пояс.

На 22 май 1898 год. Циолковски въвел формулата за движение на ракетите в космоса, а в същия ден, но през 1906 год., братята пилоти и изобретатели Райт, запатентовали своя първи самолет.

Във връзка с летния сезон, много мъже пътешественици и изследователи покоряват океана и планинските върхове.

По време на Близнаци били короновани руските Александър ІІІ и Николай ІІ, Шарл де Гол станал премиер-министър на Франция, Елцин - президент на Русия, Егор Гайдар оглавил правителството.

През този период процъфтява и кинематографията. Тогава са излезли на света филми като “Рамбо - Първа кръв” със Силвестър Сталоун, “Храбро сърце” с Мел Гибсън, “Спомнете си всичко” с Арнолд Шварценегер и други. Да не забравяме и “Чуждоплонетянин” на Спилбърг, “Бамби” на У. Дисни.

Има достатъчно постижения и в изкуството и културата, музиката и театъра. На 14 юни 1800 г. се състояла премиерата по пиеса на Милер “Мария Стюарт”; на 10 юни 1865 г. - операта на Вагнер “Тристан и Изолда”; на 9 юни 1868 г. валса на Щраус “Приказки от Виенската гора”.

По същото време Пушкин започнал да пише “Евгени Онегин”, а Стравински създал балета “Свещена пролет”.

Културният живот по времето на Близнаците, акцентира върху развлеченията, премиера на развлекателни филми като например “Звездни войни” на САЩ.

Отбелязва се с любов към шумните откривания на паметници на велики хора. Открити били паметника на Александър ІІІ в Петербург, на Кирил и Методий в Москва, на Джордано Бруно в Рим, на Островски в Москва, на Тарас Шевченко също в Москва, на Пушкин в Москва и Ленинград и други.

На 4 юни 1800 г. построили Белия дом във Вашингтон, а на 17 юни 1885 г. в Ню Йорк от Франция е пренесена статуята на Свободата.
Още през това време е открита Евровизия, както и киностудия “Союз - мультфилм”. Основана е Международната федерация по футбол ФИФА в 1904 г. и Асоциацията по тенис в САЩ през 1881 г.

На 3 юни 1902 година САЩ е наречена в пресата като “страната на неограничените възможности”.

По времето на Близнаци в 1817 година в Лондон е открит мостът Ватерлоо; в 1883 година в Ню Йорк - Бруклинският мост; в 1937 година в Сан Франциско - Златни врати.

Избухнало е въстанието на броненосеца Потьомкин, което довело до знаменития разстрел на мирни граждани.

На 2 юни 1944 г. по заповед на Сталин преминали към изселване от Крим на българи, гърци и арменци.

На 15 юни 1919 г. болшевиките обявили червен терор, а на 8 юни 1934 г. в СССР е приет закон за “измяна към родината”.

На 9 юни 1935 г. всички роднини на заминалите зад граница били обявени за престъпници. На 14 юни 1940 год. фашистите отворили концлагера в Освиенцим. На същата дата превзели Париж, а на 6 юни 1944 г. по време на Балканската война бил открит втория фронт.

На 12 юни 1999 г. войската на НАТО стъпила в Косово.

На 18 юни 1815 г. е станала битката при Ватерлоо, която е ознаменувана с пълния разгром на войските на Наполеон.

Времето на Близнаци издига жените на авансцената на политическия и социалния живот, дава им възможност да се прославят в спорта и изкуството. На 20 юни 1837 година Кралица на Англия става Виктория, ознаменувала с управлението си цяла историческа епоха, която назовават с нейното име.

На 2 юни 1953 година е коронована друга английска кралица, съвременницата на Елизабет ІІ.

На 12 юни 1963 година след премиерата на филма “Клеопатра”, актрисата Елизабет Тейлър става първа сред най-добрите.

Амелия Ерхарт на 18 юни 1928 година става първата жена прелетяла над Атлантическия океан.

На 16 юни 1963 година Валентина Терешкова става първата жена космонавт излетяла в Космоса.
 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12781 0

Свързани новини

Водещи новини