Новолуние и частично слънчево затъмнение ни очакват днес

Новолунието ще бъде на 15-ти февруари в 23 часа и 06 минути. Новата луна е енергийно мощно време, което е идеална платформа за постигане на желания и мечти. Основното нещо е да го направите правилно и да се доверите на наистина мощната енергия на нощното светило.

Новолунието е доста труден период, особено за деца, жени и чувствителни натури. В резултат на новолунието, както и при пълнолунието, се появяват в този момент повишена нервна и емоционална възбудимост и се създава доста напрегната и сложна атмосфера. Това води до факта, че дори незначителния спор през новолуние бързо може да се превърне в нещо много по-сериозно.

Също така човек започва да изпитва доста рязък спад на силите си, което се проявява значително в намаляване на скоростта на реакциите му. Забелязва се и спад на умствената активност, което може да се отрази негативно върху дейността. Повишава се активността на обменните процеси и психическите разстройства, имунитета в този период намалява, човек е с намалени сили и раздразнителен и поради това склонен към заболяване. Препоръчително е в тези дни да не се вземат важни решения и да се избягват рисковете. Не се преуморявайте, не яжте тежка храна, не употребявайте алкохол. Бъдете по-внимателни с новите запознанства.

В същото време през този период е добре да почиствате кожата си, да се потопите в топла лечебна вана. Това е чудесно време за всякакви медитации и йога, както и за работа върху вашия имидж. Също така е полезно да направите нещо вдъхновяващо и да си запишете новите идеи.

Желания по време на новолуние

Има много ритуали и начини, как да си съставите желание на нова луна. Един от най-популярните е да напишете всичко, за което мечтаете на празен лист хартия. По времето, когато започва новолунието, напишете върху чист лист най-интимните си мисли и желания. Важно е те да бъдат формулирани конкретно и точно. Основното нещо е написаното да не се показва на никого, или още по-добре, да скриете листа си на някое уединено място, където ще бъде защитено от любопитни очи. Когато настъпи следващата новолуние, този ритуал може да се повтори, като се изтрие това, което вече се е случило и се добавят нови желания.

Едновременно с новолунието има и частично слънчево затъмнение в 27-я градус на Водолей. Слънчевите затъмнения се появяват, когато Луната преминава между Земята и Слънцето и временно закрива слънчевата светлина към Земята. Сега сянката на Луната ще закрие Слънцето само частично. Това е повратен момент, който символизира завършване на един цикъл и започване на нов. Енергиите на затъмнението ще ни донесат оптимизъм и подем, ще ни дадат сили да скъсаме със старото, миналото и остарелите навици, ще се зародят нови полезни идеи, ще възникнат нови проекти.

Двете явления – новолунието и затъмнението в знак Водолей - стават едновременно със съвпада с Меркурий, което показва важността на информацията, проучванията, комуникациите и пътуванията. Неговото въздействие като цяло е положително, дарява творчески идеи и подкрепя новите начинания. Ако сте сами, то ще имате възможност да се срещнете и общувате с нови и интересни хора в близко бъдеще. Можете да намерите истински приятели и дори истинска любов.

Слънчевите затъмнения са по-различни от лунните, те носят ново начало или някакво положително събитие във вашия живот. Промените могат да бъдат постепенни или внезапни. Въпреки че повечето слънчеви затъмнения са почти винаги положителни, ако те образуват неблагоприятни аспекти към други планети, тяхното въздействие върху вас може да бъде доста сложно.

Точката на затъмнението в 27-я градус на Водолей образува положителен аспект с Уран - планетата на промяната, която показва положителни промени. Въпреки това, Урановата енергия действа непредсказуемо и ситуациите могат да се развият съвсем различно от очакваното. Освен това затъмнението образува квадрат с Юпитер в Скорпион, което напомня необходимостта да бъдем умерени, за да се избегнат твърде драстични промени. Юпитер е планета на разширяването, но аспектът е отрицателен, така че не трябва да разпилявате вашите сили на незначителни неща, по-добре е да се съсредоточите върху онези направления, които са наистина важни за вас.

Представителите на фиксираните знаци на Зодиака са най-чувствителни към влиянието на затъмнението: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Ако личните ви планети, Aсцендента или MC на вашата рождена карта правят аспект към точката на затъмнението, това ще окаже значително влияние, което може да се прояви в рамките на 6 месеца. Тук ще видим общите тенденции за всеки зодиакален знак. Не забравяйте, че по-конкретните указания могат да се видят само в личния ви хороскоп.

Овен – Слънчевото затъмнение ще се състои в дома на приятелството ви и ще ви открие нови перспективи по отношение на обществените и приятелски отношения. Възможно е да сте активни в социалните дейности, да се присъедините към група или към клуб по интереси. Излизайки извън рамките на личния си кръг, разширявате хоризонтите си, което ще окаже положително въздействие върху личните ви взаимоотношения.

Телец – Слънчево затъмнение ще се състои в дома на кариерата ви и влиянието му ще донесе желание за промяна на професионалния живот към по-добро. Ще почувствате необходимостта да направите нещо положително. В деня на затъмнението можете да медитирате или да релаксирате, така че интуицията да ви подскаже правилния начин, по който трябва да постъпите.

Близнаци – Слънчево затъмнение попада в деветия ви дом и ще активира пътуванията и връзките на далечни разстояния. Под негово влияние плановете за бизнес пътувания може да се променят или внезапно да се появи необходимост да трябва да отпътувате. Предлагат ви се шансове да създадете или да започнете нещо от начало . Приятели, роднини или колеги могат да ви вдъхновят, а вие ще се отправите към нови победи по нов неизвървян път.

Рак – Слънчевото затъмнение ще се състои в осмия ви дом, който традиционно се свързва с любовна страст и парите. Ще проявявате по-голям интерес към дълбоката, загадъчна страна на любовта. Може би ще откриете някоя тайна. Добро време за анализиране на емоциите, както вашите, така и на любимия човек. Връзката между любовта и парите е още една тема на затъмнението. Ясно определяйки съвместните финансови планове, ще ви помогне да се чувствате по-уверени в любовните връзки и брака.

Лъв – Слънчевото затъмнение попада в дома на партньорството ви и предвещава важни събития свързани с взаимоотношенията. Съвпада на точката на затъмнение с Меркурий подчертава значението на личната комуникация. Ако имате сериозни въпроси, които отдавна сте планирали да се обсъждате с половинката ви, то не ги отлагайте. Две седмици след тази дата е подходящото време. Можете да намерите компромисен подход и никой в двойката няма да се почувства наранен. Що се отнася до вас лично, в този ден би било добре да се отпуснете, да медитирате и да размишлявате.

Дева – Слънчевото затъмнение попада в дома на здравето и работата и неговото влияние може да доведе до неочаквани събития. Действайте енергично, но избягвайте бързината. Може да решите да започнете нов проект или дори да кандидатствате за нова работа. Не е излишно обаче да се направи задълбочен анализ на обстоятелствата, преди да се предприеме нещо важно. Обърнете внимание на външния си вид, за да станете по-уверени и привлекателни. Периодът е благоприятен за йога и оздравителна гимнастика.

Везни – Слънчевото затъмнение попада в дома на любовта ви. В дните близо до затъмнението се препоръчва да се избягват конфликти с близките. По-добре е да запазите своето мнение за вас, за да избегнете проблеми. Под влияние на затъмнението може да започне любовна история и заедно с нея ще започне нова глава от живота ви.

Скорпион – Слънчевото затъмнение попада в четвъртия ви дом, отговарящ за дома и семейството. Фокуса пада върху семейните отношения и отношенията с роднините. Ще преоцените вашите приоритети, както и желанията и нуждите на близките хора. Затъмнението създава нещо ново, което вече е готово да влезе в живота ви. Може би под негово влияние ще се заемете да реализирате планове, които ще подобрят качеството на живот на вашето семейство.

Стрелец – Слънчевото затъмнение попада в дома на комуникациите. Под негово влияние ще ви се появи желание да се учите, да овладявате нови знания. За бизнес и кариерно развитие, бизнес общуването и пътуването ще са важни. Общувайте с хората, говорете за вашите планове, споделяйте своя опит - всичко това може да се превърне във фактор за успех. Имате шансове да се запознаете с влиятелни хора, чиято помощ ще спомогне за популяризирането на вашите идеи.

Козирог – Слънчевото затъмнение попада в дома на парите ви - това е още един признак за активирането на финансовата сфера. Точката на затъмнение в съвпад с Меркурий, управителя на вашия дом на работата, показва възможността за увеличение на приходите чрез въвеждането на някои нововъведения в професионалната сфера. Някои от вас ще решат да започнат да търсят нова, по-високоплатена работа.

Водолей – Слънчевото затъмнение попада във вашия знак, така че ще ви повлияе значително. Съвпада на точката на затъмнението с Меркурий показва появата на нови идеи, които веднага ще искате да ги превърнете в реалност. Вероятно запознанство с интересни хора в близко бъдеще, които ще станат за вас проводници на промяната, включително в личния живот. Някои от вас ще пожелаят да нанесат промени във външния си вид.

Риби – Слънчевото затъмнение ще се случи в тайнствения дванадесети дом – дома на изпитанията, грижите и ограниченията. Може би ще проявите интерес към духовната наука и практики, религията. Ще се появят нови идеи, нови планове, които могат да включват съвместно пътуване с партньора ви или някакво обучение. По време на слънчевото затъмнение планирайте бъдещето, но трябва да го пазите в тайна от недоброжелатели.

Не може да се предвиди съвсем точно по какъв начин затъмненията ще се проявят върху нас (особено, когато е замесен и Уран). Те ни дават едно значително разклащане, необходимо за бързото движение от едно ниво на развитие в друго. Те носят със себе си това, от което се нуждаем за момента - конкурент, противник или критик, благотворител, финансиране или всяка друга сила, чрез която започваме да мислим, да решаваме или да се променим. Ако сме се успокоили и считаме нещо за даденост в нашия живот, то във времето след затъмнението можем да започнем да променяме радикално гледната си точка, а това открива пред нас нови възможности, за които не сме и подозирали. Затъмненията винаги носят точно послание за това, какво трябва да бъде насърчено и развито в живота ни.

Затъмненията работят отвън. Това означава, че някои външни събития, които изглеждат, че нямат нищо общо с нас на пръв поглед и над които нямаме контрол, често действат по начин, който пряко засяга живота ни за дълго време. Само по себе си това външно събитие може да бъде случайно и незначително, не е задължително да бъде голямо, но по един или друг начин то има най-непосредствено въздействие върху живота ни. Затъмненията носят значителни жизнени промени или променят статуса на ситуацията.

Затъмненията на Слънцето посяват семената на бъдещите събития, залагат програмата за бъдещето. Използвайте тази мощна космическа енергия, за да заложите личната си програма.

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Астро

още

Анкета

Играете ли Тото?

Играете ли Тото?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.