Ден за хармония и спокойствиие

  • 06 октомври 2017 06:19

  • 3142
  • 0
Ден за хармония и спокойствиие
© pixabay.com

Всеки първи петък от октомври е международен ден на усмивката!

Денят трябва да бъде посветен на доброто настроение и добрите дела и да преминава под мотото: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне". Това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.

Луната сключва тригон със Сатурн в 14:28ч. Хората стават по-емоционално въздържани, по-отговорни и дисциплинирани. Период на изолация и за размисъл. Благоприятно е за отношенията с по-възрастни хора. Те могат да окажат подкрепа или да дадат добър съвет. Подходящо време практическите дела да се сложат в ред и за организационни преобразования. Идеално време за лечебен сеанс.

Луната е в знак Овен. Силата на Овена прави човек нетърпелив, понякога си мисли, че най-естественият способ на съществуване в това време е “да си бие главата в стената.” Не търпи наличието на невидими окови. Често се появяват главоболия и се активират мигрените, тъй като са свързани с импулсивната енергия на Овена. Понякога се наблюдава пренебрежително отношение към своите отговорности или желание всичко да се направи отведнъж и веднага. Особеният вид енергия, която е свързана с положението на Луната в Зодиака определя качеството на деня. Дните на Овена са топли, качеството им е сухо и топло. Почти винаги времето е хубаво и подходящо за разходки. Дори да е покрито с облаци небето, времето пак ще е топло. Да не се претоварва зрението пред компютри и гледане на телевизия. В дрехите предпочитайте сини, сребристи цветове, размити тонове. Избягвайте червените и оранжевите. Да се пие по малко течности. Колкото по- малко, толкова по- добре. Да не се вадят зъби, да не се правят манипулации по лицето.

16 лунен ден продължава до 19:46ч. – В християнската традиция този лунен ден се свързва с поклонението на влъхвите. Ден на хармония и равновесие между физическите и тънките тела. При всякакви ситуации е необходимо да се съблюдава спокойствие и уравновесеност. Старайте се да не проявявате недоволство. Крещенето и негативните емоции ще се отразят зле върху здравето. Не бива да се гладува, но и да се преяжда не е добре. Не трябва да се проявява активност, но и със скръстени ръце не бива да се стои. Във всичко е необходимо да се спазва златната среда. Общата задача през днешния ден е да се поддържа справедливост в проявения мир. Не бива да осъждаме никой. В любовта следва да се проявява скромност в чувствата. Добре е за уединение. Лунното денонощие е благоприятно. Усилва се аурата при болшинството от хората, затова духовните и творческите хора могат да проявят своите способности на най-високо равнище.

Отношения – Време за стоене у дома. Най-спокойният период в семейните отношения. Всички чувстват енергиен спад след отминалите тежки дни. Никой няма вече сили за спорове и скандали. След напрежението, най-накрая се появява възможност за спокоен отдих. Избягвайте да гледате филми със сцени на насилие, които могат да ви накарат да изпитате раздразнение и трудно ще се справите с него. Обърнете внимание на децата.

СексНапълно се въздържайте от полови контакти. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл. Най-добре е да си направите един на друг хубав, разпускащ масаж с ароматични масла. Много нежелателни са случайните интимни връзки и колкото и да ви съблазняват, колкото и да се изкушавате, просто не се поддавайте. Всички подобни срещи завършват с някакви неприятности предимно със здравето. Въобще всякакви интимни авантюри са неприемливи в този период.

Работа и бизнес – Колкото и да се стараете особени резултати няма да постигнете. Общият енергиен спад обхваща всички страни на човешкия живот. Получава се нещо като „мъртъв период”. Най-доброто, което можете да направите е да укрепите вече постигнатите позиции. Лошо време за командировки, преговори, събеседвания. Да се избягва суетнята и шума.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Сънища – Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл.

17 лунен ден започва в 19:46ч и продължава до 20:22 на следващия ден

"Всеки залез ни носи спокойствие, а всеки изгрев ни носи надежда."

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3142 0

Свързани новини

Водещи новини