Астро съветът днес: Време за завършване на един етап от живота и започване на нов

  • 16 април 2017 08:03

  • 32012
  • 0
Астро съветът днес: Време за завършване на един етап от живота и започване на нов
©

Луната е в знака Стрелец. Преминавайки през този знак, тя носи философска нагласа на хората. Активността се засилва. Днес не трябва да се взема нещо, което е загубено от други хора.

Уязвима е кръвоносната система, черният дроб, а също сухожилията, ставните връзки, тазобедрените стави. Нежелателни са дългите разходки пеша. Възможно е да възникне неудържимо желание да нарушите диетите и да си похапнете от душа каквото ви се прииска. Да се избягва мазна и тежка храна. Неподходящо за преливане на кръв и донорски процедури, освен животоспасяващо.

Символ на 20-ти лунен ден (00:06-24:00 ч.) е орелът, което показва, че след последните психологически тежки дни, най-накрая имате възможност да се издигнете над своите проблеми и да полети Духа ви към нови висоти. Първото, което трябва да направите е да погледнете на живота си от птичи поглед. Осмислете го целия - от раждането ви до момента. Астралната енергия ще ви помогне да направите своите избори дали ще живеете както досега или ще внесете корективи, за да измените съдбата си. Периода ще ви помогне да осъзнаете, че няма нищо случайно и всичко, което става с вас, се явява резултат от вашите минали действия и настоящи желания. 20-ти лунен ден изисква от човек да прояви решителност и активност. Сега е противопоказно да сте пасивни. Осъзнайте, че с всеки ден, чрез това, което правите, вие вплитате по още една нишка в тъканта на своята съдба. Противопоказно е да изпитвате съмнения. Напротив, трябва да сте колкото може по-уверени.

Секс - Сексуалните отношения могат да останат предишните. Не е необходимо да внасяте нови елементи. Просто се ограничете с качествен секс. Любовните отношения да бъдат спокойни. Старата любовна техника е по-добра, отколкото някоя нова. Главното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно.

Отношения: Избягвайте уединението и прекарайте време с приятели, но не започвайте разговори за парите, работата, семейните неуредици. Подходящо е и за любовни срещи в тиха обстановка, да си поговорите един друг насаме. Днес вече по-добре ще разберете вашия партньор и ще може да намерите компромис. Хубаво е в този ден да се състои първа среща. Голяма е вероятността да премине в по-сериозни отношения. Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят.

Сънища: Сънищата са особени. Може да видите сън по своя поръчка. Като легнете, мислено може да формулирате въпрос, на който ви се иска да получите отговор.

Възкресение Христово – Пасха

Празнуват Велико, Велко, Величко, Велика, Величка, Велина, Велка, Веля, Веляна, Велин. Неделя е третият ден от смъртта на Спасителя. Това е празник на празниците. Ангел Господен слязъл от небето и отворил камъка на гроба, а тялото на Исус не било вече там, защото той възкръснал от мъртвите. Възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човечеството.

В древното християнство Пасха се приемала като „преход”, време за завършване на един етап от живота и започване на нов. Празнува се в семеен кръг. Пасха идва от еврейска дума и означава избавление. Празнуването в древността на старозаветната Пасха е било в памет на избавлението на евреите от египетско робство. Християните сега празнуват новозаветната Пасха като тържествено избавление от оковите на греха чрез страданията на Христа и изпитват радост от спасението за вечен живот. В народния календар на Пасха определяли времето за цялата година. Ако на Пасха небето е ясно и има слънце, ще има хубаво лято и добра реколта. Ако вали дъжд- добра ръж.

Поверия за деня: на никого нищо да не се дава и да не се взема. Може само да се дават подаръци, нещо да жертвате. До деветия ден след Пасха не се прави помен на починали. Раздават се само яйца, парчета торта, козунак. Съществува още едно поверие за “играещото” слънце в Светлото Христово Възкресение. Много хора са се качвали на разни възвишения и камбанарии да наблюдават изгрева. През парче опушено стъкло гледали как слънцето “танцува”. Дори ловците имали свои Пасхални традиции- никога не проливали кръв в празничните дни! Считало се, че животните също празнували Христовото Възкресение! Възрастните хора мечтаели да умрат през Пасхалната седмица, защото се считало, че през това време вратите на рая не се затварят и никой не ги охранява. Християните вярвали, че Пасхалните ястия осветени с молитва, притежават голяма сила. Домакините прибирали старателно храната, за да не я достигне нито една мишка, защото имало поверие, че ако мишка яде остатъци от осветената храна, ще й пораснат криле и ще се превърне в летяща мишка. Девойките се миели през Пасхалната седмица с водата от червените яйца, за да бъдат румени. За да не се потят ръцете им, в дните на святата Пасха не вземали в ръце сол. Вярвало се също, че пасхалното яйце може да помогне да се потуши пожар. Ако праведен човек вземе такова яйце и трикратно обиколи горящо здание с думите “Христос Воскресе”, то пожара веднага ще утихне и ще се прекрати от само себе си. Ако човекът не е праведен, остава само едно средство- да хвърли яйцето в посока обратна на вятъра. Счита се, че тогава вятърът ще затихне, ще измени своето направление и силата на огъня ще намалее.

В Пасхалната нощ всички тъмни сили са необичайно зли и хората са се бояли да излизат след залез слънце. Дори на църква избягвали да ходят поединично. За да се присмеят над нечистите сили, отивали на кръстопът с пасхално яйце и го търкаляли по пътя.


 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
32012 0

Свързани новини

Водещи новини