Най-святата нощ

  • 24 декември 2016 17:03

  • 2877
  • 0
Най-святата нощ
© Булфото (архив)

На 21 декември в 12:45ч Слънцето навлезе в знака Козирог в северното полукълбо и започва зимният сезон.

По това време на годината действат енергиите на Любовта и всички празници, които честваме са свързани със сърдечната чакра и новият живот. Стават промени в енергиите, които докосват целия живот и въздействат силно върху сърцата на хората. Подобно на водите в моретата и океана, така и тук действат приливи и отливи на духовна светлина над Земята. Сега започва приливът!

Рождество Христово е период на най-силната духовна светлина. Това нахлуване на енергия достига връхната си точка в полунощ на Коледната вечер и продължава усилено 13 дни – до 6 януари, времето на Богоявление. По тази причина Рождественската нощ е най-святата нощ на годината.

При зимното слънцестоене, Земята се намира най-близо до Слънцето. В този момент духовните лъчи падат под прав ъгъл към земната повърхност в Северното полукълбо и засилват духовността. Тогава е най-късият ден в годината, след което всеки следващ ден Слънцето започва да грее все по-дълго. Започва победата на светлината над мрака, възможност за изява на скритите вътрешни възможности на Божественото женско начало във всеки един от нас. Това е времето за пробуждането и раждането на висшия Аз. Христовият импулс се ражда отново в човека, като добавя светлина и засилва любовта в хората.

Запознатите с окултизма знаят много добре какви изключително благоприятни възможности ни се дават, но не всички умеят да ги използват. Тези духовни лъчи изпълват цялото земно кълбо с божествена светлина, която облива всеки от нас на Земята, от най-малкия до най-големия без разлика. Но всеки се възползва по различен начин от това благодетелство. Някои придобиват повече, други по-малко, а трети никак, защото не са развили никаква духовност в себе си. Преобладава духът на мир на Земята и благоволение за човечеството. Бог толкова възлюби света, щото даде Сина Своего единородного. Рождеството е времето на даването. Духът, че ние също бихме дали нещо, намира израз в Коледните празници.

Сред вашите близки и познати има много страдащи и самотни сърца. Потърсете ги и им дайте приятелска подкрепа и съвет. По никое време на годината те не биха били толкова отзивчиви, колкото сега. Осветете пътя им, а вие ще бъдете благословени от тях и свише породените вибрации ще подтикнат духовното ви израстване по особен начин. Всеки път, когато се отдаваме в служба на другите, усилваме блясъка на духовните си тела.

Знаците Рак, Скорпион и Риби са тритe велики психични знаци най-подходящи за окултна работа. Използвайте, когато Луната през тях да направите една медитация върху мира на Земята, за благоволение към човечеството. Нека се помолим да дойдe вечен мир на нашата планета и за благоденствие на всички хора. Само така ще приближим Царството на Христос. Второто пришествие на Христос изобщо няма физически характер. През нашата епоха Христос започва да се проявява в етерния свят на Земята.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2877 0

Свързани новини

Водещи новини