Сняг вали по високите места в Смолянско

  • 15 ноември 2012 08:23

  • 3331
  • 0
Сняг вали по високите места в Смолянско
©

Слаб сняг вали по високите планински части на Смолян. Мокри и хлъзгави са пътищата на територията на община Смолян, съобщават от пътноподдържащата фирма „Титан Кинър".

В областния град вали дъжд, а над 1800 м надморска височина, главно в района на връх Перелик и Новак по пътя Смолян-Мугла - слаб сняг, който не образува снежна покривка. Видимостта в града е намалена до 200 м заради мъгла и мрачното време. В планинските части видимостта е намалена между 50 и 100 м заради мъгли, пише news.bg.

В региона няма затворени пътища. Опасност от падащи камъни има по пътя Смолян- Мугла. Заради валежите има интензивно падане на листа, които в съчетание с мокрите настилки са изключително хлъзгави затова водачите трябва да са внимателни. Към 07.30 часа температурата в Смолян е 3 градуса, а над 1800 м - 0 градуса. Според синоптичната прогноза, днес в Смолян ще бъде облачно с незначителни валежи от дъжд.

След 14.00 часа преваляванията ще спрат, но времето ще остане студено и облачно, с температури около 4 градуса. Натоварено е движението по улиците „Първи май", „Хан Пресиян", бул. „България" и „Родопи". По-слаб е трафикът по околовръстното шосе на Смолян.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3331 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини