Парафират споразумението за "Южен поток"

  • 15 ноември 2012 08:20

  • 682
  • 1
Парафират споразумението за "Южен поток"
©

Днес се очаква да приключат преговорите за газопровода „Южен поток”. За подписване на споразумение у нас пристигна шефът на „Газпроз” Алексей Милер, който преди дни категорично заяви, че България не трябва да приема подписването на споразумението като част от преговорите за намаляване на цената на руския природен газ от 1 април догодина. Точно обратното е твърдението на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който заяви, че в зависимост от изхода на преговорите ще вземе решение дали да присъства на първата копка на газопровода или не.

Правителството се надява да постигне отстъпка от цената на природния газ повече от 11 на сто - т.е. повече от договорената между април и края на тази година. Алексей Милер обаче от своя страна бе категоричен, че преговорите не може да се обвързват с проекта „Южен поток”.

Отговорът на премиера Бойко Борисов: „Чух на пазара една жена каза на друга... След като говорих с президента Путин, се разбрахме да се чуем допълнително кога ще дойде той в България и съответно дали аз няма да искам да отида на тази първа копка, но от тогава не сме се чували. Като се разбера с него, каква ще е политиката до края на годината, ще ви кажа. Така че засега само се говори, но никой освен мен не знае. От преговорите, които утре и в четвъртък ще се проведат за цената на газа, ще зависят много от следващите ни стъпки”, заяви Борисов.

В изказване преди дни Милер загатна, че България вече е постигнала възможностите за отстъпки на цената на природния газ от догодина.

Последвайте канала на

682 1

Коментари 1

Добави коментар
процент

2012.11.15 | 08:55

1
Ейй, най сетне и Бойчето ще си вземе процента, толкова въртяха-сукаха, то Белене ли не блокираха, кво ли не беше, гледайте сега как всичко ще тръгне след подписването !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини