Бременна жена почина, защото „Ирландия е католическа държава!”

  • 14 ноември 2012 19:06

  • 10505
  • 11
Бременна жена почина, защото „Ирландия е католическа държава!”
©

Бременна жена е починала в ирландска болница, след като й е отказан аборт.

Семейството на Савита Халапанавар твърди, че тя многократно се е молила бременността й да бъде прекратена заради силни болки в гърба и предишен спонтанен аборт. Съпругът на жената обяснява, че от болницата отказали да извършат интервенцията, тъй като засекли пулс на плода, съобщава БТВ, позовавайки се на информация от Би Би Си.

Смъртта на Халапанавар, настъпила на 28-и октомври, е предмет на две разследвания. След направена аутопсия е установено, че жената е починала в следствие на септицемия (инфекция, застрашаваща живота).

31-годишната Савита Халапанавар е зъболекар, родом от Индия. Съпругът й казва, че от екипа в болницата му заявили, че не могат да извършат интервенцията, тъй като „Ирландия е католическа държава!”. Според него жена му, без съмнение щяла да оцелее, ако й било позволено да направи аборт. Аборти в страната не се извършват, ако няма значителен риск за живота на майката и ако плодът е жив.

Сърцето на бебето е спряло на 24 октомври. „Получих обаждане в сряда вечерта, за ми кажат, че пулсът на Савита се е ускорил и се на наложило да я преместят в интензивното отделение”, казва още съпругът. Нещата се влошили в петък, когато от болницата му казали, че положението на жената е критично. Някои от органите на Савита спрели да функционират, а тя починала на 28 октомври.

Университетската болница „Галуей” започва вътрешно разследване, паралелно с това на Изпълнителната здравна служба.

При запитване на ирландското правителство дали ще проведе външно разследване, министър-председателят, заяви: „Неподобаващо е да не се произнесем, но в момента по случая има два доклада и текат две разследвания.”

Последвайте канала на

10505 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2014.02.13 | 05:10

7
ВСЯКА ЕДНА ЖЕНА НАПРАВИЛА АБОРТ Е УБИЙЦА.....А УБИЙЦИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАКАЗВАТ СЪС ЗАТВОР..ПИТАМ АЗ--ЗАЩО НЕ ГИ ВКАРВАТЕ В ЗАТВОРА ДНЕШНИТЕ КУ..ВИ КОИТО АБОРТИРАТ В ДЕГРАДИРАЛА БЪЛГАРИЯ? КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА РАЖДАТЕ НЕ СЕ ЧУКАЙТЕ ИЛИ ПОЛЗВАЙТЕ КОНДОМИ..МРЪСНИ УТАЙКИ И ОТРЕПКИ..ГНУС МЕ Е ОТ ВАС..ВИЕ С ВАШИТЕ ГНУСНИ ДУПКИ В КОИТО СЪДЪРЖАТ МИЛИАРДИ БАКТЕРИИ НАЛЕПЕНИ С ГОДИНИТЕ ЧУКАНЕ И СЪС БЕЗБРОЙНИТЕ ВИ ПАРТНЬОРИ КОИТО СА СИ ХВЪРЛИЛИ ГЕНЕТИЧНИЯ МАТЕРИАЛ..ВИЕ НЕ СТЕ ЖЕНИ,,,ВИЕ СТЕ ИЗРОДИ..АКО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ НА ТОЗИ СВЯТ..САМО С ОГЪН ТРЯБВА ДА ВИ ОЧИСТВАТ СКАПАНИ КУ..ВИ ПРОКЪЛНАТИ ОТ САТАНАТА,АМОРАЛНИ ДЕГРАДИРАЛИ ОТПАДАЦИ НА КОИТО ЕДИН ИСТИНСКИ МЪЖ НИКОГА НЕ БИ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ
sat

2014.02.13 | 08:39

11
NQMAM DUMI. LAYNO.
616

2014.02.13 | 08:39

10
Предполагам щом споменаваш "сатаната" значи си вярващ християнин. Много ще ми е интересно ако дъщеря ти я изнасилят няколко мюсюлманина и тя вземе че забременее какво ще направиш с "детето" преди тя да го роди? Или ще гледаш внучето знаейки че е семе на Аллах? Или ще убиеш дъщеря си с камъни както го правят в повечето ислямистки държави, че гледам май оттам вземаш примери за наказанията. Въпроса тук опира до избора на жената. Личният и избор. Тук пак се доближаваш до исляма, където жената ... как да го кажа по цивилизовано си е малко прееб@на откъдето и да го погледнеш. Но това, че "аборта е убийство" няма откъде другаде да си го чул освен от една друга книжка, даже не от нея, а от хилядите идиоти, тълкуващи я както им скимне, и ти като поредния безмозъчен кретен си се вързал. Става въпрос за бестселъра на всички времена - "светата" библия. Казвал съм го на познати неведнъж: Религията от всякакъв порядък е най голямото зло за човечеството! Но както обичам да казвам още: Не се спори с религиозен човек, а с разумен!
Динята

2014.02.13 | 05:14

9
Аз съм "ЗА" абортите. Жената не е длъжна против волята си да ражда. Реално погледнато ембрионът/плодът се явява нещо като паразит за майчиния организъм. Ако една жена иска детето нека го роди, но е извращение да й забраняват да прекрати бременноста. Тялото си е нейно и не е длъжна да е инкубатор, особено пък заради религия, била тя християнска или друга.
искрена

2014.02.13 | 05:13

8
тези които са дали минуси на коментара са някакви изроди....жената не е длъжна да ражда деца,това си е НЕЙН ЛИЧЕН ИЗБОР!!!!!
WTF ?

2013.01.28 | 08:42

6
Да допълня :) Доктора не го оправдавам. Ако е виновен да си носи последствията. Мнението ми беше принципно за абортите, не за конкретния случай...
jojo

2013.01.12 | 11:29

5
Аборта е Убийство==факт

2012.12.13 | 16:42

2
Да бе ама хайде сега погледнете от гледната точка на доктора - ако той е вярбащ и направи аборт на жената това за него е смъртен грях. Аз лично съм атеистка, но смятам че трябва да се уважава вярата на хората. Освен това в повечето държави абортите са позволени само до 3-тия месец.
321

2012.12.13 | 16:42

4
V taq bolnica edin lekar li ima? Ili pyk vsi4ki sa revnostni katolici stiga gluposti!
12

2012.12.13 | 16:42

3
До 1 и 2 коментар, жената като не иска да ражда има презервативи, противозачатачни и т.н. Не е нужно да решава че ще отнеме даден живот, защото това е равносилно на убийство!
fantomas

2012.12.13 | 16:41

1
- 1 nomer e biologicheski nevezh.. maikata triabva da rodi, ako e v naprednala bremennost. Posle deteto si ima sudba. Kriminalnite aborti da se nakazvat, zashtoto tova e prestuplenie. Pri smurt na maikata, sled abort- liceto,otgovorno za akta- da bude prizovan, za dvoino ubiistvo. Samo v izklu4itelni slu4ei da se nabliudava i razreshava.

Добави коментар

Водещи новини