Добрев: Няма предпоставки токът да поскъпне през 2013 г.

  • 14 ноември 2012 17:32

  • 952
  • 0
Добрев: Няма предпоставки токът да поскъпне през 2013 г.
©

В проекта "Южен поток" няма да се залага нищо от страна на България, каза в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Той е категоричен, че "Южен поток" ще осигури много работни места и то в Северна България, откъдето минава тръбата.

Добре съобщи също, че не е редно, ако открием на българска територия газ, да се продава, защото той ще бъде на много по - ниска цена.

Министърът потвърди, че газопроводът "Южен поток" ще спазва всички европейски закони.

Относно цената на газа за 2013 година, Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: заяви, че повече подробности ще има утре. Договорът между "Газпром" и "Булгаргаз", който ще бъде подписан, ще бъде за 6 години с възможност за удължаване с още 4 години при желание от българска страна.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: заяви, че се прави всичко възможно цената на синьото гориво да падне с повече от 11%.

"Предпоставки за увеличаване на цената на тока от другата година няма", каза също министърът. "Не трябва да стресираме постоянно хората", добави той.

В ефира на БТВ Добрев отново съобщи, че няма да има газова криза от 1 януари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
952 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини