Атанасова щяла са се бори за до 17% за работещите в кръвните центрове

  • 14 ноември 2012 13:40

  • 492
  • 0
Атанасова щяла са се бори за до 17% за работещите в кръвните центрове
©

Поех ангажимент, че от 1 януари 2013 г. ще направим всичко възможно чрез структурни промени в Министерството на здравеопазването за работещите в кръвните центрове да има допълнителни средства за възнаграждение в размер до 17%. Това каза на брифинг в парламента здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Атанасова заяви, че тази сутрин е провела среща с директорите на петте кръвни центъра в страната – София, Плевене, Пловдив, Варна и Стара Загора. „Това показва, че има диалог между МЗ и работещите в кръвните центрове. Гаранцията, която ми дадоха директорите на центровете е, че работещите ще преосмислят решението си и тези, които са подали молби за напускане, ще ги оттеглят. В понеделник и вторник ще имам срещи във Варна”, каза министърът.

Атанасова каза, че с постановление на Министерски съвет днес е одобрено предложението й да се отпуснат допълнително средства за Фонда за лечение на деца в размер на 4 млн. лв. Общо за 2012 г. чрез фонда са отделени 10 млн. лв. за лечение на деца. Над 600 деца са лекувани благодарение на финансирането от фонда, каза Атанасова. Ще настоявам за следващата година да има допълнително средства, посочи министърът.

Бих посъветвала БСП да намери човек с чист публичен имидж, който да говори за здравеопазване. Така здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, коментира изявленията на бившия зам.-здравен министър в правителството на тройната коалиция Емил Райнов. „Сигурно не сте забравили, че 2007 г. пациентски организации и БЛС на 15-хиляден митинг поискаха оставката на Емил Райнов. Пациенти го обвиняваха за далавери с лекарства за онкоболни, прокуратурата му повдигна обвинение. Думи на този човек не искам да коментирам”, заяви Атанасова.

На въпрос за позицията й по отношение на искането на депутати от Синята коалиция за криминализиране на нападенията над медицински лица Атанасова заяви: „Трябва да се осигури защита на работещите лекари именно с приемане на промени в Наказателния кодекс. Такава е позицията и на министъра на правосъдието, и министъра на вътрешните работи”.

Последвайте канала на

492 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини