Кражба на кабели остави без ток родилното в Бургас

  • 13 ноември 2012 12:13

  • 1395
  • 0
Кражба на кабели остави без ток родилното в Бургас
©

Родилното отделение на бургаската болница остана без ток след кражба на захранващите кабели, съобщиха от ОДМВР в Бургас.

Вчера около 23.45 ч. в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за извършена кражба на меден проводник, захранващ МБАЛ - Бургас. Вследствие на кражбата е преустановено захранването по електропреносната мрежа на болницата. Установено е, че около 22.00 ч. вчера прекъсва електрозахранването към родилното отделение на бургаска болница, като дежурният техник констатира, че има откраднат захранващ кабел и започва да отстранява аварията. Около 23.45 ч. след уведомяване на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е сформирана дежурна оперативна група, която установява, че от трафопоста, разположен в двора на МБАЛ – Бургас, е откраднат около 60 метра многожилен кабел - в трафопоста е проникнато от канализационна шахта, намираща се в района на болницата. От последвалата проверка на околността, в района на ж.п. линията в близост до МБАЛ – Бургас, под моста са открити купчина от 30 парчета кабел от по 1,50 м и един кабел от 14 метра, отговарящи на описания от дежурния техник откраднат проводник.

Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини