Михаил Горбачов представя днес своя мемоарна книга

  • 13 ноември 2012 07:05

  • 1050
  • 2
Михаил Горбачов представя днес своя мемоарна книга
©

Бившият президент на СССР Михаил Горбачов ще представи днес  своята мемоарна книга, озаглавена "Насаме със себе си", предаде  ИТАР-ТАСС.

По думите на автора в нея са включени не само спомени, а и  размисли за живота и съдбата, за семейните му корени, за  покойната му съпруга Раиса, както и за неговите съмишленици и  опоненти. В книгата, над която Горбачов е работил близо пет  години, той разказва за срещите и разговорите си с Леонид  Брежнев, Михаил Суслов, Юрий Андропов, Алексей Косигин и други  съветски лидери от старата генерация.

Отделено е място на  перестройката, като и на външната политика. Повествованието от  около 700 страници прекъсва със събитията около оттеглянето на  Горбачов от президентския пост през 1991 г.

Бившият генерален секретар на КПСС, който миналата година  навърши 80 години, е автор на още няколко книги, посветени на  перестройката, реформите в СССР и обединението на Германия,  припомня ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1050 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.12.07 | 20:40

2
Долен предател и продажник,какъвто света не е видял.Провидението не пропуска,ще го усетиш до край!Гад егоценрична,ама америка и англия те изцедиха и на боклука!Мислеше,че ще бъдеш бащица-цар пожизнено.Обърка живота не само на своите,а и на десетки народи.Ще мечтаеш онази с косата да те прибере,но няма ,ще се мъчиш ката скот,докато изпърдиш подобието си на душа.

2012.12.07 | 20:40

1
Кой ще чете "мемоарите" на този измислен "герой"?

Добави коментар

Водещи новини