Николай Младенов: България няма проблем с Македония

  • 12 ноември 2012 14:26

  • 934
  • 3
Николай Младенов: България няма проблем с Македония
©

България няма проблем с Македония. Ние имаме проблем с националистическото говорене на някои политически лидери в Македония.

Това заяви министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в отговор на журналистически въпрос, свързан с приемането на Македония в ЕС. Нашето желание е да се върнем към принципите, които през 1999 г. бяха заложени от тогавашните министър-председатели на България и на Македония, които затварят в голяма степен всички възможни двустранни въпроси между двете страни, каза Младенов на съвместна пресконференция с колегите си от Гърция и Румъния Димитрис Аврамопулос и Титус Корлъцян, с които разговаря днес в София.

Нека да вземем тези принципи, да ги препотвърдим днес, но този път да ги препотвърдим и с действия, каза Младенов, който изрази увереност, че в нормален двустранен диалог, ако такова желание има от страна на Скопие, ще бъде намерено съгласие по формата, под която това да се случи, и по начина, по който да се случи, така че реално, на политическо ниво да се отрази това, което виждаме във всекидневието между гражданите на двете страни-постоянни, добри човешки контакти, търговия, туризъм, семейни връзки. Имаме време да извървим този път, от българска страна имаме пълна готовност да бъдем максимално конструктивни в този диалог, допълни Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

БТА
934 3

Коментари 3

Добави коментар
иван

2012.11.14 | 08:24

3
Г-н министре, Вие не сте в час. Антибългаризма е политика на властта в Македония, а не на отделни личности.В Македония беше извършен и в момента се извършва геноцид срещу българското население. Тито изби 30000 българи за да обърне населението в някаква "македонска" нация. Сегашните македонсти на власт продължават тази политика на геноцид
909

2012.11.14 | 08:24

2
България има проблем с теб,господин министре,защото си незабележим.
дон пепе

2012.11.14 | 08:24

1
То оставаше и нещо друго да каже тоя мръсен продажен плъх, егати предателите , имам чувството че не са българи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини