Фандъкова: София е с повишен кредитен рейтинг

  • 11 ноември 2012 13:23

  • 2368
  • 7
Фандъкова: София е с повишен кредитен рейтинг
©

Международната кредитна агенция "Standard & Poor`s" повиши кредитния рейтинг на София.

Това съобщи кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която инспектира ремонтните дейности на бул. "Драган Цанков". Рейтингът е повишен от "BBB-" на "ВВВ със стабилна перспектива". Това е рейтингът, който има и държавата, така че на този етап сме достигнали максимума, тъй като градът не може да има по-висок рейтинг от държавата, коментира столичният кмет. Тя посочи, че основните аргументи за повишението са много  строгата финансова дисциплина, амбициозната капиталова програма, която се финансира благодарение на повишената събираемост на приходите, и съфинансирането на европейските проекти. Специално е изтъкнат фактът, че успяваме да се разплащаме навреме с нашите партньори, добави Фандъкова.

Тя обясни, че благоприятният ефект от повишения рейтинг е, че всички заеми, които общината вече има, както и тези, които ще поиска, ще са с още по-ниска лихва. На практика само от двата заема, които имат електротранспортът и общината за интегрирания градски транспорт, се спестяват около половин милион лева, добави Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите й така общината ще има по-силен старт за преговорите с Европейската инвестиционна банка за заема от 50 млн. евро за реконструкция и изграждане на нови булеварди и улици в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2368 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
nqkoi

2012.11.12 | 08:20

3
От това правителство само булеварди и магистрали правят.А детски градини и детски площадки няма,а за бездомните кучета да не говорим.Живи ще ни изядът и никой нищо не прави по въпроса.
Далаверата ГЕРБ

2012.11.13 | 23:06

7
E мисля ,че и на малките деца им стана ясно ,защо ГЕРБ не се интересуват нито от здравеопазването ,нито от пенсиите ,нито от каквото и да било друго ,ако не е в техен интерес и/или интерес на спонсорите им.Причината е една!След кризата от 2008г строителният бизнес е изправен пред сериозно изпитание-броя на строжите пада,цените падат,търсенето пада и следователно почват фалити.Кой е единствения сигурен начин да имаш работа?Държавата!Държавата реално не може да фалира!И за това сега държавата създава работа на всички тези фирми ,които навремето строяха на печалба ,а в кризата бяха изправени пред фалит!Но това не са просто някакви фирми-това са фирми на името на жени,деца,внуци,снахи,гаджета,стринки и тем подобни ,отворени с една единствена цел-ударно забогатяване ,покрай властта!!!Има обаче и закони,които формално са добре измилени и написани.Обаче!!!Далаверата става по подмолни начини с фиктивни търгове и заплахи и намеци от страна на администрацията.Ако имате фирма и не сте с ГЕРБ нищо не става!Просто няма начин!Ако сте подизпълнители имащи имате срок за проект ,ако не си купите например бетон от фирма приближена до ГЕРБ ,не ви дават разрешително да започнете работа и фалирате ,защото търсят неустойки от вас и ви притискат отвсякъде.Фирмите до ГЕРБ продават суровини и материали на много по-висока от пазарната цена и никога не бихте си купили от тях каквото и да е ,ако имахте избор по принцип!Обаче нямате и няма и да имате ,докате тези мутри и престъпници са на власт,така че мислете за кого ще гласувате.Лошото е ,че и другите партии се доказаха по подобен начин!Амин!
Лъжи,лъжи и пак само лъжи от ГЕРБ

2012.11.13 | 23:05

6
Пи*ка ви майчина ,нали в София бяхме много добре и даже издържахме финансово по-малките градове ,а сега излиза ,че ни трябват заеми за да строим пътища.Нали Бойко се биеше в гърдите именно с това ,докато беше кмет!А сега ГЕРБ като взеха властта май положението не е розово вече и излиза ,че Станишев е бил в пъти по добър премиер от Тиквоча.Май някои банки от кръга на ГЕРБ като СИбанк и ФИбанк искат да отпускат кредити със 100% покритие ,което всички ние да плащаме.Тия алчни евреи освен общинките плащания и всички държавни заплати искат да взимат лихва и за ненужни кредити вече.Не стига ,че плащаме данъци и огромни акцизи за горивата,плащаме за паркиране в синя и зелена зона на ОБЩЕСТВЕНА земя ламтят за още и още ,за да си пълнят гушите свински.Това е поредната далавера на ГЕРБ и мутреските банки ,с които играят на %.РЕВОЛЮЦИЯ му е майката!!!

2012.11.13 | 23:04

5
Преди десетина години бюджета на Столична община се измерваше в милиони (десетки). Днес се измерва в милиарди. Някой може ли да обясни как така нещата се влошават, а не се оправят??? Инфлация, би казал някой? Е нали ужким имаме само 7% инфлация за целия период на управление на ГЕРБ? Как така в такъв случай бюджета се раздува няколко стотици пъти??? Чакам отговор от някое насрано ГЕРБ-ерче, на което все Станишев му е виновен?!
Да го гухат

2012.11.12 | 08:21

4
Боико е помяр. А гласуването геноцид

2012.11.12 | 08:20

1
Ама нали бяха тези ремонти по оперативни програми , сега какво излезе ,че се взимат заеми от които обаче ще ли да се спестят пари ,ако се вземе още по-голям заем ,че ще им падне лихвата е, е га ти печалбарите.
Питащ

2012.11.12 | 08:20

2
Aз даже бих попитал колко влизат в касата на общината от синята и зелена зона и къде отиват тези пари след като не са за ремонт на улиците

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини