Пламен Орешарски: С Бюджет 2013 ГЕРБ вещае висока безработица и ниска заетост

  • 10 ноември 2012 20:36

  • 2497
  • 3
Пламен Орешарски: С Бюджет 2013 ГЕРБ вещае висока безработица и ниска заетост
© Булфото

Нивото на безработица според бюджет 2013 няма да намалява, но за сметка на това се предвижда намаляване на заетостта.

Така депутатът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 разтълкува параметрите на макрорамката за следващата година на среща в Пловдив с представители в местната власт от БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. Според бившия финансов министър общините също нямат основание за оптимистични очаквания. Разходите, насочени към местните администрации, са с процент по-малко отколкото през 2007, посочи Димчо Михалевски.

Лошата новина е, че общините ще се изправят пред перспективата не само да не получат европейско финансиране, но дори да връщат средства. Бившият зам.-министър по регионална политика в кабинета „Станишев” очерта ситуацията по оперативни програми. По думите му България е изправена пред риска да загуби догодина половината от „ОП „Транспорт”. В ОП „Регионално развитие” от Брюксел констатират над 200 нередности. При ОП „Конкурентоспособност” усвояването е най-голямо, но тя и най-кухата програма, каза Михалевски. По думите му предстои огромен провал и в ОП „Околна среда”, заради необезпечени договори за милиарди.

Той прогнозира и колапс на програмата за развитие на селските райони. Народният представител обяви пред кметове и общински съветници да анализират проектите си и, ако имат нужда, да потърсят за съвет и помощ експертите в БСП. Представителите на Раковски и Сопот веднага реагираха, защото техните общини се сблъскват с тези проблеми. Михалевски посъветва община Сопот да заведе дело срещу консултанта по проекта за пречиствателната станция на града. Водният проект на община Раковски ще оскъпи крайната цена на питейната вода, изчисли Махалевски. Това е заради въвеждането на скъпите дълготрайни активи, върху които започва начисляването на амортизации, обясни депутатът. БСП пресмята различни варианти по отношение на амортизационните отчисления, но предстоят още дискусии по темата. Партийната позиция за данъка върху лихвите обаче е ясна – той ще бъде отменен веднага, когато левицата спечели изборите.

За Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 финансовата политика на правителство от БСП означава две прости неща: увеличаване на събираемостта на приходите и нормален стопански климат, който да върне темповете на икономически растеж. Участниците в срещата нарекоха тези стъпки спасителни, а председателят на градската и областна структура на БСП Георги Гергов даде ясни указания: "Повече работа, по-малко показност". Думите си илюстрира с изборните резултати от тази година в Съединение, Калофер и Ягодово, където БСП доказа, че е първа и безапелационна политическа сила.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2497 3

Коментари 3

Добави коментар
Fi4eto

2012.11.12 | 11:08

3
Еи смешници, и вие и герб и всички сте смешни и,долнопробни б...... . НЕ НА ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ. ГЛАСУВАНЕТО Е ГЕНОЦИД.
o&k

2012.11.11 | 19:53

1
Като намериш пари и си купиш гласове,тогава ще каэваш кой эа кого да гласува или иэобщо да не гласува.

2012.11.11 | 19:56

2
Ето едно откровенно признание, че в Гробария се купуват гласовете на избирателите! Да са ви честити следващите избори! Парите са ваши!

Добави коментар

Водещи новини