Цветанов: Марковска е важна за съдебната ни система

  • 10 ноември 2012 07:16

  • 1441
  • 6
Цветанов: Марковска е важна за съдебната ни система
©

Венета Марковска, която бе избрана за член на Конституционния съд, е с 38 г. стаж и е много важен фактор в съдебната система, заяви вчера в Брюксел МВР шефът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, цитиран от в. Монитор.

Той отбеляза заемания от Марковска пост на зам.-председател на ВАС. Във връзка с анонимния сигнал срещу нея вицепремиерът постави въпроса защо до избирането й в новия състав на КС тя не е била атакувана, а това се случва точно сега. Защо досега ги нямаше тези сигнали? Ако е така и това е вярно, защо е била тази търпимост през тези 20 г. на израстването в кариерата на Венета Марковска, попита Цветанов. Както е известно, Марковска поиска от МВР да разследва кой е първоизточникът на доноса срещу нея. По думите на Цветанов обаче това би било много трудно, тъй като посоченият на пощенски код на плика със сигнала дори не съществува. Марковска пък заяви, че докато не се изчисти името й от клеветите, няма да положи клетва. Междувременно вчера от КС съобщиха, че клетвата на новите съдии ще бъде в четвъртък.

По-късно Цветанов заяви, че първият номиниран за главен прокурор – шефът на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров, е с безупречна репутация в града под тепетата. От думите на министъра, който проведе срещи с представители на ЕК и ЕНП в белгийската столица, стана ясно, че остава в сила решението на ЕК следващият мониторингов доклад за България да бъде през декември 2013 г., като по този начин отпада междинната оценка, която излизаше февруари. “Няма да има междинен или специален доклад за България, както беше обявено. Ние имаме достатъчно проблеми с други страни, каквито с България нямаме”, разсея слуховете и шефът на групата на ЕНП в ЕП Джоузеф Дол след срещата си с Цветанов. По отношение на казуса с Марковска той бе категоричен, че никой не обръща внимание на анонимни сигнали. „Отбелязваме постигнатото от България срещу организираната престъпност”, заяви пък говорителят на ЕК Марк Грей.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1441 6

Коментари 6

Добави коментар
дон пепе

2012.11.12 | 22:28

6
Ми вземи си я в къщи и си я цункай тая твоя любима Марковска бе чвор загубен, двамцата сте си лика прилика, алчни и крадливи.
nemane

2012.11.12 | 14:19

5
Вчера каза, че не е адвокат на Марковска, но сега се разбира че е такъв. Важна е за твоята съдебна система, капут спукан.
Нерон

2012.11.12 | 14:19

4
марковска, борисов, цветанов, пол пот, мао, хитлер, сталин, калигула и т,н, и т.н са безценни и незаменими и не трябва да се пипат. Само американски шефове на ЦРУ подават оставки, ама те са невъзпитани и без грам морал и си го заслужават.
Майната

2012.11.12 | 08:51

3
Сотирчо Цацаров, като сътрудник на МВР, има беузпречно досие при Цветанов.

2012.11.12 | 08:23

2
дразнещо е когато помияри грижещи се за лице приятната час на право имащите субекти орязват мнения ,с тази деиност лицата няма да станат Достоини за влиянието им ,а Вие щеси останете .......
ТТ

2012.11.12 | 08:23

1
С какво!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини