Повишават здравната култура на циганите в Перник

  • 09 ноември 2012 13:53

  • 2090
  • 3
Повишават здравната култура на циганите в Перник
©

В понеделник в Двореца на културата в Перник ще се състои форум на тема: "Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите /2012-2020/ - приоритети и изпълнение. Акценти върху майчино и детско здравеопазване". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В рамките на събитието ще бъде дадено началото на поредица от инициативи, част от Националната стратегия на България за интегриране на ромите /2012-2020/. Основният акцент ще бъде поставен върху мерките, които целят да повишат здравната култура и достъпа до здравеопазване на уязвимите групи от етнически произход.

След срещата е предвидено посещение в кв. "Рудничар", който е един от районите с компактно ромско население. В проявата ще участват д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, Росица Иванова - секретар на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС, Ирена Соколова - депутат в 41-то Народно събрание. Поканени са вицепремиерът и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

БТА
2090 3

Коментари 3

Добави коментар
uno

2012.11.10 | 09:23

1
Милиони се дават за това племе,а резултат няма и няма да има.Достъп до здравни услуги трябва да имат само ако са изрядни платци и с внесени осигуровки за последните 2 календарни години.Искаме равенство с тях-еднакви права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ,че маймуните имат само права.Ако не станат нормални да измрат в кофите.Казах !
Националист

2013.08.15 | 13:26

3
Тези човекоподобни мургави маймуни,които не плащат ток, вода, данъци, осигуровки могат да се интегрират и по Пернишки с вестник, ама с вестника да е увит винкел. Докога българите ще ги издържат, като не плащат данъци не би трябвало и да получават облаги. Да ги оставят да умират като кучета. А пък ако някой толкова ги обича да си прибере 4/5 у тях и да ги отглежда като домашни любимци.

2012.11.10 | 09:23

2
Този път колко пари ще им дават за присъствие?

Добави коментар

Водещи новини