14 убити в Турция

  • 09 ноември 2012 10:23

  • 916
  • 1
14 убити в Турция
©

Най-малко 14 души загинаха в при размирици в Югоизточна Турция, предаде АФП.

Войник загина вчера при сблъсъци между членове и привърженици на Кюрдската работническа партия и силите за сигурност в град Семдинли, близо до границата с Иран и Ирак. В отговор на смъртта на техния колега военновъздушните сили на страната нанесли въздушни удари по населените с кюрди райони. При операцията са загинали 13 екстремисти.

Въпреки отправените от излежаващия доживотна присъда водач на ПКК Абдуллах Йоджалан призиви за прекратяване на огъня сепаратистите продължават борбата за автономен Кюрдистан.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
916 1

Коментари 1

Добави коментар
щир

2012.11.10 | 16:47

1
теорията 14 турци а по-повод зърнената криза предвидена за 2013 година ще кажа следното Някой трябва и да се изкаля за да има хляб ,нали ?Ей трябва и някой да работи не може само в офиси пък като почне човекът да оре да сее да се труди му трябва техника много пари заеми набутване и унижението от страна на гражданчетата в офисите които го сочат с пръст и казват:"' Я НЯКАКЪВ СЕЛЯНИН Е ДОШЪЛ ДА ПРОТЕСТИРА И ЗАРАДИ НЕГО ИМАМЕ ЗАДРЪСТВАНИЯ В СТОЛИЦАТА !"Пък иначе с чистите обувчици тропащите токченца в магазините изведнъж не ни изнася цената на хляба и почваме да умуваме и сумтим кой е виновникът !2 са виновниците -политици и липса на хора трудолюбиви и готови да заглъзнат в заеми за нещо толкова рисково като зърнодобива Да не забравяме ,че те винаги зависят и от природата !

Добави коментар

Водещи новини