Кметът на Царево: Истанбул ще гори отпадъците си в ТЕЦ до българската граница

  • 08 ноември 2012 08:43

  • 1974
  • 1
Кметът на Царево: Истанбул ще гори отпадъците си в ТЕЦ до българската граница
© Булфото

Все още няма официална информация за централата, която възнамерява да строи Турция до границата с България. Но една такава концепция за Турското Черноморие е противопоказна за българското. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Георги Лапчев, кмет на община Царево.

В момента всичко, което знаем за плановете на Анкара, се базира на догадки и слухове, но информацията, с която разполагаме, е доста обезпокоителна, каза Лапчев. Според него, изграждането на каквато и да е централа ще промени изцяло ситуацията на Южното ни Черноморие. Турция не е европейска държава и няма как да не се тревожим за това какво ще построи тя там. Говори се, че Истанбул ще гори отпадъците си в този ТЕЦ, допълни той.

Кметът на община Царево обяви, че вече са изпратени официални питания от страна на бургаските депутати, които са сезирали три български министерства. Все още обаче няма официален отговор, за да се види черно на бяло изграждането на каквато и да е централа. Бяхме свидетели на протест на турски граждани срещу създаването на даденото място на ТЕЦ или АЕЦ, което още повече засили нашите притеснения, каза Лапчев.

Последвайте канала на

1974 1

Коментари 1

Добави коментар
Турция е светлинни години пред нас

2012.12.14 | 23:31

1
Турция е светлинни години пред нас. Турските политици не баламосват народа си, а работят в негов интерес. Затова турската икономика ще е 15-та в света, а ние ще сме коша за боклук на Европа.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини