Рашидов: Патриах Максим изигра своята роля

  • 06 ноември 2012 17:04

  • 1154
  • 3
Рашидов: Патриах Максим изигра своята роля
©

Българският патриарх Максим изигра своята роля, и във времето това ще изкристализира. Това заяви в Пловдив министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Българската църква мина през катаклизми, разделение, разпри и какво ли не още. Но като цяло църквата ни няма тежки проблеми, добави той. "За да е това така, то се дължи на главата на българската църква. Жалко е, че свършва един такъв човешки живот, тъжно е, независимо на колко години е той. За патриарх Максим е по-добре да говорят вероизповеданията", каза Рашидов.

Той изказа надежда, че е добре в Светия синод да дойдат повече млади хора, тъй като това е важно за обединението на нацията ни. Добре би било българската църква да стане още по-гъвкава, по-съвременна и модерна. Повече млади хора трябва да имат тази вяра и надежда в Бога и би трябвало повече млади хора да намерят своето спокойствие там, каза министърът на културата. Църквата ни трябва да бъде по-атрактивна, по–модерна. В този смисъл се надявам, че изборът ще бъде млад, енергичен човек, добави Рашидов.

Попитан не припознава ли в новия патриарх пловдивският митрополит Николай, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко помоли да не го карат да влиза в подробности, тъй като от години яде свинско месо, има твърде много грехове и не го приемат в нито една религия..

Последвайте канала на

1154 3

Коментари 3

Добави коментар
ссср

2012.11.07 | 06:43

3
шибан рязан турчин
поп

2012.11.07 | 06:43

2
ЕТО КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПАТРИАРХ: 1) Николай Пловдивски специализира в Москва – т.е. в КГБ ! ! ! ? ? ? Баща му, Методи Стоименов, е милиционер, който оглавява взвод при Шесто управление на Държавна сигурност ! ! ! ? ? ? 2) Гавриил Ловчанският е на специализация в Москва от 1986 до 1991 - т.е. в КГБ ? ? ? ! ! ! 3) Амвросий Доростолски е бил в „Алтернативния синод”. На 70 години е и имал здравословни проблеми. Останалите 11 митрополии фигурират в архивите на Държавна сигурност 1. Кирил Варненски е работил за Първо главно и за Шесто управление на ДС псевдонимите "Ковачев" и "Владислав". 2. Игнатий – Плевенски е работил за Държавна сигурност като агент и секретен сътрудник Пенев и Германски. 3. Дометиан – Видински е работил за ДС. Вербуван е 1972 г с име агент Добрев. 4. Йоаникий Сливенски. Вербуван е под името агент Кирилиевич. От 1977 г. е работил за управлението на МВР - Сливен, по линия на Шесто управление на ДС. 5. Григорий Великотърновски е вербуван за агент към Шесто управление на ДС с псевдоним Ваньо. 6. Калиник Врачански е агент Рилски и Велко и е сътрудник на МВР, после е регистриран и към политическата полиция. 7. Натанаил Неврокопски е агент Благоев от държавна сигурност. В досието има собственоръчно написани агентурни сведения, документи за получено възнаграждение, разходни документи. 8. Неофит Русенски е регистриран към Шесто главно управление с псевдоним Симеонов. 9. Галактион Старозагорски е вербуван като агент Мишо. Бил е сътрудник на Шесто, Трето и Първо главни управления на ДС. 10. Симеон Европейски от 1964 г е секретен сътрудник Христов и Торис. От 1967 г. е щатен служител на Първо главно управление. Личното и работното му дело е в 27 тома. 11. Йосиф Американски. Агент и секретен сътрудник Николов и Зографов. Вербуван е през 1980 г., през 1983 г. е регистриран към разузнаването. В досието му има разходни документи.
ortodox

2012.11.07 | 06:43

1
Тоя неверник да си коментира мюфтийството.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини