ВСС отложи да решава за Цветанов

  • 06 ноември 2012 15:38

  • 751
  • 0
ВСС отложи да решава за Цветанов
© Булфото

Приключи извънредното заседание на Висшият съдебен съвет днес, предаде репортер на novini.bg. След почивка от 45 минути председателят на комисията г-жа Лазарова оттегли втора точка от заседанието на съвета - писмо към вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите й няма прецизен текст, който да бъде обсъждан и тъй като има много предложения и се налагат корекции, няма време тази точка да бъде обсъдена. Тя ще бъде разгледана в четвъртък на редовното заседание на ВСС, решиха магистратите.

В продължение на часове ВСС не можа да реши дали да напише протестна декларация срещу изявленията на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в интервюто му от неделя пред БНР. Тогава той "нареди" на журналистите вместо да занимават ЕК със случая "Марковска", да искат коментар от Брюксел за действията на съдебните състави, оправдали подсъдимите по едно от делата САПАРД и по корупционното дело срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев. По първия казус под прицела на Цветанов за пореден път попадна новият член на ВСС съдия Калин Калпакчиев. Делото срещу Цонев пък бе решено на първа инстанция от Иван Коев от СГС.

По-рано днес Висшият съдебен съвет избра Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност за изпълняващ длъжността главен прокурор. За него гласуваха 14 от членовете на съвета, „против” бяха шестима, а други трима се въздържаха. Найденов беше избран въпреки, че част от гласувалите „против” посочиха, че според закона за съдебната власт той не може да има тези правомощия.

Последвайте канала на

751 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини