Плевнелиев поиска от премиера на Малайзия да провери случая с осъдените българи

  • 06 ноември 2012 10:36

  • 2171
  • 7
Плевнелиев поиска от премиера на Малайзия да провери случая с осъдените българи
©

Да провери конкретните факти по случая с осъдените на смърт на първа инстанция двама наши сънародници се ангажира пред президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното министър-председателят на Малайзия Наджиб Разак, съобщават от пресцентъра на президентството.

Двамата разговаряха на втория ден от Срещата на върха на АСЕМ във Виентян. „Съдебната система на Малайзия е независима институция и един министър-председател трудно би могъл да повлияе, защото това е една демократична държава", коментира държавният глава.

В последно време тежките присъди в страната, свързани с трафик на наркотици, не се изпълняват, тъй като се счита, че законодателството трябва да бъде променено и адаптирано към новите реалности в света, посочи след срещата президентът. По време на разговора той изрази българската и европейската позиция за преосмиляне на прилагането на смъртното наказание.

Президентът Плевнелиев и премиерът Разак откроиха възможностите за сътрудничество в сферата на туризма, енергетиката, производството на храни, минното дело и производството на метали, сътрудничеството между изследователски институции като БАН и нейни сродни организации. Искаме да развиваме научно-изследователското сътрудничество и със страни като Китай и Виетнам, допълни президентът.

Държавният глава потърси подкрепата на Малайзия за преизбирането на Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО.

Последвайте канала на

Novini.bg
2171 7

Коментари 7

Добави коментар
malaizijski vuzhar

2012.11.06 | 20:04

7
малайзийския му колега: "о,благодаря за запитването! Информирам- въжето за пореден път издържа,здраво малайзийско въже! Искате ли малко износ към вас от него? " :-))
президент палячо

2012.11.06 | 20:03

6
Президентът Палячо отново прави поредната си клоунщина...колко още осъдени българи имаше в чужбина точно за наркотрафикантите ще се застъпиш смешко!!
4

2012.11.06 | 20:02

5
Тцтц, т'ва нашите политици защитават престъпниците ни даже и в чужбина...
2

2012.11.06 | 20:02

4
Zashto UPRAVNITSITE HARCHAT NASHITE PARI ZA ZASHTITA NA DOKAZANO PRESTAPLENIE???? G~n PREZIDENT,DAYTE VASHITE LICHNI PARI ZA SPASIAVANETO NA PRESTAPNITSITE!~
to6o

2012.11.06 | 20:01

3
да бяхте им са обадили предварително да им кажете че се готви акция срешу тях...
Ares

2012.11.06 | 20:01

2
Значи държавата защитава наркотравиканти, така ли?

2012.11.06 | 16:50

1
Кефи ме предизборната кампания в САЩ. Почти навсякъде кандидатите са придружавани от първите дами, които дейно взимат участие в надпреварата и в последствие политическия живот. Стандарта "имаш здраво семейство достоен си да ръководиш държава" важи в пълна сила. В други страни съм забелязал , че президентите ходят като вълци единаци докато дамите им слагат муфлонски рога...

Добави коментар

Водещи новини