Адвокатът на "Килърите": Процесът се води от прокуратурата

  • 02 ноември 2012 20:08

  • 798
  • 0
Адвокатът на "Килърите": Процесът се води от прокуратурата
©

Не съм изненадан, че точно днес съдът ще изпълни желанието на прокуратурата да започне хода на делото по същество. Това каза пред журналисти Иво Найденов, адвокат на подсъдимия по делото „Килърите” Петър Стоянов - Пешо Сумиста.

Според него са поставени много въпроси, на които не са получени отговори и поради тази причина никой не пита защитата дали делото е изяснено от фактическа и правна страна, за да бъде даден ход по същество. Тези, които са в ролята на съд, направиха едно много тъжно нещо - попитаха прокуратурата дали е готова за пледоарии, без да уважат защитата, каза още Найденов.

Той допълни, че от чисто процесуална гледна точка трябваше да бъде запитана всяка една от страните. Моментът е показателен за това, че процесът се ръководи не от съда, а от една от страните. Случилото се потвърждава мнението на адвокати от защитата, че съдът има желание тихомълком да даде ход по същество без да се поставят още и още въпроси, който трябваше да бъдат изяснени и да се отърве от този „горещ картоф”, прехвърляйки го на друг съд, каза Найденов.

Той допълни, че представители на разследващия екип са му заявили, че ще присъстват на четенето на присъдите, за да чуят шест доживотни присъди. Нарушенията на процесуалните правила няма да доведе до отмяна на съдебния акт и делото да започне от начало, каза още адвокат Иво Найденов.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
798 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини