Московски разпореди да се проверят извънредно всички автобуси

  • 02 ноември 2012 17:13

  • 645
  • 1
Московски разпореди да се проверят извънредно всички автобуси
©

Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета е разпоредил на ДАИ извършване на извънредни проверки на автобусните превози на територията на цялата страна.

Разпореждането е във връзка с инцидентите с автобуси, превозващи деца и ученици. Преди ден възникна пожар по време на движение на автобус, превозващ деца на автомагистрала "Хемус". При проверката същата вечер органите на ДАИ са съставили актове общо за 11 000 лева на водача и превозвача, защото превоза се е извършвал през нощта. Днес пък се обърна автобус на пътя Габрово-Боженци. И в този случаи от ДАИ са констатирани нарушения - водачът не е използвал тахографа, който отчита времето за управление и почивка, както и не е притежавал трудов договор с училището, за чиято сметка се извършва превоза. За двете нарушения са съставени актове на стойност 3000 лв. Екипите на територията на всички 27 областни центъра ще извършват контрол и през тъмната част от денонощието в сътрудничество с органите на МВР, пише в съобщението.

Двата случая са без жертви и сериозно пострадали, но това налага да се изостри вниманието върху този вид превози, както и да се апелира към превозвачите, директорите на училища, както и към родителите, да се спазват всички нормативни изисквания и да не се предприемат пътувания на деца през тъмната част от денонощието, посочват от министерството. Родителите и директорите на училища могат да проверят дали фирмата, с която се организират пътуванията на техните деца е лицензирана, на страницата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Информацията се обновява ежеседмично.

Последвайте канала на

БТА
645 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.02 | 19:23

1
На това му викат след дъжд качулка. Някой път късно ще потърси тоалетна и ще стане за смях , не че сега не е.

Добави коментар

Водещи новини