Оставиха в ареста подкупния данъчен

  • 31 октомври 2012 15:07

  • 741
  • 0
Оставиха в ареста подкупния данъчен
©

Пловдивският апелативен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража на данъчния служител на НАП – Пловдив Георги Барашки, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Той бе арестуван в спецакция на 5 октомври край Братската могила в Пловдив с 5 хил. лева подкуп. Другите 5 хил. лева Барашки прибрал преди това. Обвинението на Окръжния съд срещу служителя на НАП - Пловдив, който вече е отстранен от работа, бе за търговия с влияние. Днес от Апелативен съд Пловдив той бе обвинен в това, че на 5 октомври в Пловдив е приел дар – сумата от 10 000 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице при Националната агенция по приходите във връзка със службата му.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Георги Барашки е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, предвид изключително високата тежест на деянието, че е налице реална опасност да извърши престъплениe, както и да се укрие. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Novini.bg
741 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини