Разстрел в главата заради 60 кила хероин

  • 31 октомври 2012 08:07

  • 3668
  • 2
Разстрел в главата заради 60 кила хероин
©

Заловена пратка от 60 килограма хероин е причината за мафиотски разстрел, извършен преди 14 години. Жертвата – Кирил Малинов, трябвало да прекара наркотика, но дрогата била заловена от италиански карабинери, което издало смъртната му присъда, пише "Монитор".

На 8 септември 1998 г. мъжът излязъл от дома си и повече никой не го видял. Година по-късно полицай, гмуркайки се в язовир край село Скриняно, попада на странна гледка – лек автомобил „Опел“, а на предната дясна седалка е завързан мъж. След изваждането на тялото се оказва, че това е Кирил Малинов, който към момента е бил обявен за общодържавно издирване. Аутопсията показва, че е прострелян с два куршума в главата. До виновни за смъртта му не се стига, защото делото е прекратявано по-рано от окръжния прокурор Камен Пешев поради невъзможност да бъдат открити извършителите на престъплението.

14 години по-късно криминалистите открили нови доказателства, които ги отвели до Асен Китанов, известен с прякора Психото, и Васил Димитров Шатков. Двамата вчера бяха изправени пред окръжния съд в Кюстендил. Според събраните материали по делото Психото умишлено е убил Кирил Малинов, а Васил Шатков-Шатето е действал като съучастник при извършването на престъплението.

По време на вчерашното заседание магистратите разпитаха и четирима призовани свидетели, сред които бяха майката на убития ­ Гълъбка, както и съпругата му Наталия. Гълъбка разказа, че е видяла за последно сина си на 8 септември 1998 година. Тогава Малинов е получил обаждане от Шатков, който му казал, че трябва да се видят с още един човек с прякор Дебелия. След като жертвата напуснал дома, впоследствие се върнал заедно с Шатков да вземат пистолет, след което

Малинов повече не е видян. При разпита на майката стана ясно, че причина за убийството на сина е била пратка от 60 килограма хероин, които Малинов е трябвало да прекара през италианската граница. Пратката е заловена от карабинерите, което в крайна сметка е довело и до гибелта му по-късно. Съпругата на убития – Наталия, обясни, че чаканото от мъжа є обезщетение от Италия е било в размер на 150 000 тогавашни германски марки заради това, че Кирил е лежал в затвора.

Делото срещу Психото и Шатков ще продължи на 5 ноември, когато ще бъдат разпитани още свидетели. До този момент Асен Китанов е съден за изнасилвания, грабежи, както и за опит за убийство на бащата на Райко Кръвта – Васил Станков. За последното си деяние той получи 18 години затвор, които бяха потвърдени от Софийския апелативен съд. Тогава Станков заяви, че опитът за убийство срещу него бил от страх да не си отмъсти за разстрела на сина му Васил Арарски – Райко Кръвта, който бе показно убит в центъра на Перник през 2005 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3668 2

Коментари 2

Добави коментар
hjjkj

2012.11.01 | 06:12

1
само СМЪРТ ! СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ТАКИВА ИЗВЕРГИ!
fools

2012.11.01 | 06:12

2
Смъртна присъда в България няма! И като майката е знаела, да е подведат под отговорност, че е знаела за голямата пратка с наркотични вещества, а не е съобщила, така както и жена му.

Добави коментар

Водещи новини