БЛС: Здравеопазването няма да бъде по-добро и догодина

  • 30 октомври 2012 08:44

  • 834
  • 2
БЛС: Здравеопазването няма да бъде по-добро и догодина
©

Министерството на финансите е подходило прагматично към бюджета ни, но в крайна сметка парламентът ще се произнесе окончателно по въпроса.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков.

Председателят на Български лекарски съюз (БЛС) заяви, НЗОК ще получи по-малко пари догодина заради заобикаляне на закона при изготвянето на бюджета. Според него хората не могат да разчитат на по-добро здравеопазване догодина, тъй като заделените за целта средства не са повече, а по думите му дори са по-малки. "Очевидно бюджетът на НЗОК е намален, тъй като дейностите, които се прехвърлят от министерство към каса, заобикаляйки закона и решението на Конституционния съд, са много по-големи от предвидените. Това е въпрос на директно заобикаляне на закона", каза още Цветан Райчинов.

Според д-р Цеков има ръст на прехвърлените от Министерството на здравеопазването към Здравната каса дейности. По думите на д-р Райчинов НЗОК се превръща в "сива касичка", в която няма отчетност, не е ясно къде отиват парите. Шефът на БЛС заяви, че 20-25% от медицинските дейности не се финансират нито по линия на НЗОК, нито от Министерството на здравеопазването, а единствено от джоба на пациентите. Той даде като пример будната кома.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
834 2

Коментари 2

Добави коментар
не син

2012.10.30 | 11:27

1
" Здравеопазването няма да бъде по-добро и догодина " - за нас пациентите и обратно,супер за вас,защото 80 % от лекарите мислят само за пари ! Затова са си сложили начело такъв боклук като Цветан Райчинов !
?

2012.10.30 | 22:08

2
Ти за слава ли работиш?

Добави коментар

Водещи новини