30 крадци привикани заради грабежа на Алианц

  • 30 октомври 2012 06:34

  • 801
  • 0
30 крадци привикани заради грабежа на Алианц
©

30 крадци са под лупата на МВР за обира на банка „Алианц” в София преди седмица. Това заяви шефът на сектор „Грабежи” в столичната полиция Илко Илиев, цитиран от „Всеки ден”. По думите му в момента разследващите проучвали бандитите. Според източници от МВР пък не е изключено до дни вече да има арестувани.

Илиев потвърди, че открадната на 23 октомври сума е 60 хил. лева. Тогава двама мъже, облечени в черни дрехи и с моторджийски каски на главата, нахлуха в офиса на „Алианц банк” на столичния булевард „Дондуков”. Те пребиха охранителя, заплашиха и вързаха касиерките и си тръгнаха с крупната сума. Появиха се твърдения, че те са били с мотор, паркиран на съседна улица. Информация за превозното им средство обаче така и не беше потвърдена.

Илиев е категоричен, че няма банда на мотори, която обира банки наред. Такива предположения тръгнаха още след обира на 200 бона от клона на ОББ в Студентски град, когато двама мъже на мотор опразниха офиса.

Според разследващите обаче въпреки идентичния почерк на престъпленията, те са извършени от съвсем различни хора. Като аргумент ченгета изтъкват и факта, че при случая с ОББ бандитите са били много по-жестоки, много по-тежко въоръжени и много по-подготвени. Затова и открадната сума, макар и част от нея разпиляна по време на бягството, е три пъти по-голяма.

„Нападателите на банковия клон на „Алианц" по-скоро са имали късмет. Касиерката в клона е направила грешка и ги е улеснила, тъй като не е затворила вратата на кабинката, в която се е намирала касата. Така престъпниците са имали много по-лесен достъп до парите", пояснява Илко Илиев. Той допълва, че парите са били в банката от предишния ден. Не са били докарани от инкасо автомобила, което е било в разрез с всички установени правила.

МВР все още чака записите от видеокамерите в „Алианц", тъй като от институцията имали тежка бюрокрация и разрешението за предоставянето им на полицията трябвало да бъде подписано от няколко банкови директори.

Илиев и колегите му обаче са успели да ги гледат вече веднъж. „С много лошо качество са, единственото, което успяхме да различим, е, че едната каска е черна, а на другата има някакви червени и бели елементи. Лицата са високи около 1,80 - 1,87 м, нямат физически недъзи. Нямаме данни да са избягали с мотор или автомобил. Оттеглили са се пеша", разказа още шефът на „Грабежи". По думите му твърде вероятно е бандитите да живеят и в района на обира, затова се проверяват близките кооперации и жилищни блокове.

Последвайте канала на

Novini.bg
801 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини