Иззеха шоколадови бонбони с изтекъл срок на годност

  • 29 октомври 2012 14:10

  • 1900
  • 0
Иззеха шоколадови бонбони с изтекъл срок на годност
©

Около половин килограм шоколадови бонбони с изтекъл срок на годност са открити в търговската мрежа в Бургаско, при проверка на инспекторите от областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните през изминалата седмица. Това съобщи директорът на областната дирекция Даниела Кепекова.

Бонбоните са възбранени и насочени за унищожение. Общо 184 проверки са извършени през изминалата седмица на обекти от търговска мрежа и заведения за обществено хранене, от които хипер- и супермаркети, специализирани магазини, обекти за раздаване на храни, складове за търговия на едро и дребно, аптеки и риболовни кораби. В резултат на тези проверки са съставени общо пет акта за установяване на административно нарушение.

Те са извършване на дейност в обект, нерегистриран по чл. 12 от Закона за храните, предлагане на храни без необходимата етикировка и маркировка, продажба на храни с изтекъл срок на годност, неспазване на нормативните изисквания за хигиената на храните и неподдържане на системи за управление на безопасност на храните. Съставени са осем предписания относно превеждане на обектите в съответствие с хигиенните изисквания. Възбранени и насочени за унищожаване са 30 кг храни, от които около 20 кг риба, свински субпродукти – около 6 кг и разфасовка около 2.5 кг, от неживотински произход – шоколадови бонбони с изтекъл срок на годност – около половин кг. Започнаха проверки под формата на одити на предприятията за производство на хранителни продукти от животински и неживотински произход, посочи още Кепекова.

Последвайте канала на

1900 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини