Националисти се събраха в Пазарджик заради делото срещу ислямистите

  • 29 октомври 2012 08:51

  • 1803
  • 5
Националисти се събраха в Пазарджик заради делото срещу ислямистите
©

Стотици националисти от ВМРО и Атака тръгнаха на шествие през Пазарджик и ще стоят пред съдебната палата в града. Днес е насрочено делото срещу радикалните ислямисти.

На последните заседания хора с големи бради, лоши погледи и забулени жени притесняваха съдии. Това заяви пред БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Трябва магистратите да знаят, че българското общество имат мнение в тяхна защита, категоричен е той.

България е светска държава и не може една група проповядваща радикални идеи да натрапват своето мнение на съда. Шествието ще бъде е против опита на ислямските фундаменталисти да ислямизират Родопите, каза Каракачанов. Пред БТВ Даниела Гаджева от Пазарджик се оплака, че на предишните заседания срещу ислямистите Градската градина, която е в близост до съдебната палата се изпразва от майките с колички. Сбирките на ислямистите са нерегламентирани и пречат на децата, време е законите в държавата да се спазват, каза тя.

Междувременно стана ясно, че мъж близо до входа на Окръжният съд в Пазарджик, държи в джоба си заглушаващо устройство, което пречи на мобилните връзки и радио микрофоните. Така интервю с лидера на Атака по ТВ7 беше провалено.

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото за радикален ислям. Обвиняеми по процеса са 13 души – 12 мъже и една жена. Всички свидетели са в съдебната зала. Разпитът им започна. Първото заседание по делото беше на 18 септември. Тогава прокуратурата оповести обвинителния акт срещу 13-те обвиняеми. В Пазарджик има засилено полицейско присъствие.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1803 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
asd

2012.11.08 | 17:44

5
САМО АТАКА,ТЯ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ.
do 3

2012.10.29 | 16:02

4
На тези избори гласувам за него . Иска се много смелост да застанеш срещу исляма . А на Арес не се разбира,за кои мръсни боклуци говори?
31231

2012.10.29 | 16:02

3
Volene koi shte te ostawi namira, otkakto wleze w politikata wseki e sreshtu teb, zashtoto ti podkrepqsh samo bylgarite, ne iskash da plashtame pomoshti za ciganite i turcite w tazi malka skapana dyrjawica. Nikoi ne shte te ostawi da doidesh na wlast, zashtoto znaqt, che shte se opitash da izgonish wsichki cigani i turci ot Bylgariq
мюсюльманти

2012.10.29 | 15:00

2
Ееееехххххееееее,кът такос,да проверя дали Наско е на смяна-за цензурата дет тъкосту.
Арес

2012.10.29 | 14:56

1
Всички болни мозъци трябва да живеят в тъмница до края на живота си! Мама ви мръсна, как може да има такива боклуци на този свят. Ще си получите заслуженото. Ако не от съда, то от народа, защото му е писнало някакви мизерници, които идват тук, да създават само проблеми.

Добави коментар

Водещи новини