Абсурд! 300 лв. глоба за пътник пребит от шофьор на автобус

  • 29 октомври 2012 07:44

  • 7865
  • 20
Абсурд! 300 лв. глоба за пътник пребит от шофьор на автобус
©

300 лв. трябва да плати Илиян Дончев, който беше набит от шофьор на градски автобус във Варна. Дончев, който е бил със счупен крак е стоял на стълбите на автобуса. Шофьорът Драгомир Драгоев му направил забележка да освободи вратата и да заеме някое от свободните места.

Според мъжа, Дончев му отвърнал с думите „Счупен ми е крака бе, цървул“. Последвал порой от обиди и от двете страни. На спирката, която пътникът искал да слезе, шофьорът не отворил вратата. Драгоев твърди, че по нищо не личало, че Дончев искал да слезе. Това сигурно отключи агресията му, обяснява Драгоев, който разказа, че пътникът сгънал билетчето си, хвърлил го по него и го наплюл. Според показанията по делото, шофьорът набил спирачки и изхвърлил Дончев от автобуса, като го съборил на земята.

Драгоев не може да бъде уволнен, въпреки че през последната година има няколко жалби от граждани срещу него. Причината е, че той е секретар на КТ „Подкрепа“ в Градски транспорт. Самият Драгоев твърди, че ръководството иска да го отстрани, тъй като е бил председател на стачния комитет в предприятието миналата година. Изпълнителният директор на „Градски транспорт“ Веселин Михайлов е категоричен, че съвестта му не позволява да продължи договора с шофьора. Разрешение от синдиката за уволнението обаче няма.
Според Васил Василев, председател на КТ „Подкрепа“ във Варна, нямало доказателства за вина на шофьора. Когато няма доказана вина, няма отстъпление от позицията, твърди Василев.

Последвайте канала на

Novini.bg
7865 20

Коментари 20

Добави коментар
Мартин Христов Илиев

2012.10.30 | 18:45

20
И двамата са виновни , не им приляга на годините ! Погледнете от гледната точка на пътниците , трябвало е да набият шофьора , как си позволява да се държи така с клиентите ?!?! Радвам се , че не работи за мен . :) А за младежа ... ами разочарован съм ! Мисля си , че младите хора сме нещо повече , нещо по добро от него ! Както аз , така и вие сме чупили кости . Да , неприятно е , неудобно е да се влачиш с гипса , но това не ни прави център на вселената ! Защо се прави на интересен , да сяда и да се вози , ами ако искат другите хора да се качват или да слизат , какво правим ? Да го чакаме да пъшка и да прави физиономий на всяка спирка когато хората слизат или се качват ? И как така казва “цървул“ на напълно непознат !? Как да не го ошляпаш ?!?!

2012.10.30 | 18:44

19
билета в рейса е договор между превозвача и клиента единият плаща другият по договор е длъжен да го заведе до спирката. Така че да си търси правата клиента.

2012.10.30 | 18:44

18
Шофьора е пълен идиот, ама от това което прочетох, пътника със счупения крак е на същото ниво!
amman

2012.10.30 | 18:44

17
Туфлеци не можели да го уволнят, той утре ще сгази някого, просто защото не го харесва. Ей грозна работа е това да си недосегаем. Шуробаджанащина и корупция и то явна. И тоя кифладжия със строшения крак и той да се направи на мъж - пълно с такива гамени.

2012.10.30 | 18:44

16
Ето това е Подкрепа-подкрепя боклуци а за хората не им пука.В България няма профсъюзи а има мафиотски проститутски дружества.Съд за предателите от подкрепа и от всички измамни профсъюзи.
Късметлия

2012.10.30 | 18:44

15
Аз гледах репортажа, в който младежът е твърдял, че е със счупен крак, но това съвсем не означава, че наистина е било така. Забележката, която му е отправена е уместна, все пак има предвидени места за инвалиди в градския транспорт. Шофьорът е реагирал грубо, но съгласете се, че работата му не е лесна - отговаря за много хора през цялото си работно време и трябва да се справя с трафика и някои шофьори, които си правят каквото си искат, освен това трябва да спазва разписание и последното което трябва да прави е да възпитава пътниците на "съобразителност". Не знам кое е абсурното в случая, но не мисля че това е повод за уволнение. Ако наистина го е ударил нека да понесе парична санкция, защото и шофьорите са хора - не може всеки да ги обижда, а недоволни винаги ще има, такъв ни е манталитета...
:)

2012.10.30 | 15:07

14
Ако някой ме нарече цървул за забележка която дори на вратите е написана, а именно да не се задръстват и даже продължава да се репчи направо и другия крак щях да му счупя с малко бой се е разминал - да не мисли патериците за застраховка - я че плюем и че псувам па другите ще наведат глави за да ги прасна по веднъж с патерицата да ама не.
Антиматерия

2012.10.30 | 15:06

13
Ти си абсолютен кретен изроде .... ако такъв като теб ми посегне на улицата или в автобуса просто за 4 сек. е умрял. зацепваш ли?
каката на баткото

2012.10.30 | 14:41

12
браво на Варна, така се прави не се уволняват наши хора - я говорители на МВР, я шофьори! за това е градски транспорт,за да обслужва гражданите, ако водача иска да не си отваря вратите да обикаля с личният си автомобил по спирките и да не ги отваря,когато му скимне! добра стара селска обувка!
н

2012.10.30 | 12:07

3
++++++++
haha

2012.10.30 | 14:40

11
toq shofior e bral qdove qvno zatva skacha na sakati

2012.10.30 | 14:40

10
а тъй те го защитават от тъпия им профсъюз, какво като е секретар, значи сега има имунитет и може да си прави каквото му скимне

Добави коментар

Водещи новини