Пенсионер е на системи, след като си извади сам зъб с клещи

  • 26 октомври 2012 15:45

  • 1291
  • 1
Пенсионер е на системи, след като си извади сам зъб с клещи
©

60-годишен мъж от Благоевград сам си извади разклатил се зъб, но ден по-късно се поду и бе настанен в болница, съобщава "24 часа".

Преди два дни Александър П. дръпнал с клещите долен ляв резец, който паднал бързо и почти неусетно, с мигновена болка. На следващия ден обаче цялото му лице отекло, появили се отоци и по тялото. Негови близки се обадили на спешния център. С линейка е откаран в болница, приет е във вътрешно отделение. Медиците имали съмнения, че отоците са от сърдечен проблем или бронхит.

"И друг път съм си вадил сам зъб. Пенсионер съм и имам осигуровки, но като повечето хора се страхувам да ходя на зъболекар. Знам, че ваденето става с упойка, но като видя спринцовката и иглата, която трябва да ми вкарат във венеца, и умирам от страх", обясни вчера Александър. Той е на системи в отделението и твърди, че не е имал проблеми със сърцето. Вчера отокът от лявата страна на главата му беше видимо спаднал, а мъжът бе в добро настроение. "Лекарите тук не са викали стоматолог, за да ме види. То няма и какво да гледа, зъба го няма", допълни от болничното легло Александър. Работил е като майстор към фирма за монтаж на климатични инсталации, а наскоро се пенсионирал.

Стоматолози коментират, че често възрастни хора сами си вадят зъбите, които са разклатени. Това ставало в малките и отдалечени села, където няма постоянно отворен кабинет. "Такива домашни манипулации са опасни. Може да се инфектира разраненото място. Ако пък в корена е имало абсцес, вероятността да се разнесе е много голяма", допълниха зъболекари.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1291 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.26 | 17:35

1
трай дядо за хубост

Добави коментар

Водещи новини