Борисов и Понта се срещнаха по средата на Дунав мост 2 (снимки)

  • 24 октомври 2012 15:58

  • 4431
  • 5
Борисов и Понта се срещнаха по средата на Дунав мост 2 (снимки)
© Булфото

Премиерите на България и Румъния Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Виктор Понта преминаха по свързания Дунав мост 2.

Двамата премиери се срещнаха по средата на съоръжението, където преди дни е монтираният последният сегмент от конструкцията. Днес е одобрен меморандумът за създаване на българо-румънско дружество за управление на моста и се надявам до няколко седмици да можем да го създадем. Много близо сме до приключването на много важен проект за България и Румъния. Искам да подчертая ролята и ангажиментите на европейската комисия за изпълнените на този проект, каза румънският премиер Виктор Понта.

Миналата седмица Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ми съобщи за меморандума, днес ние го одобрихме и се надяваме до няколко седмици да можем да създадем смесеното дружество за управление на моста. Разбрахме, че сме изгубили две години с това къде да бъде централата на компанията. Попитах - кой е вложил повече пари в проекта, отговориха ми че - България, затова смятам, че е справедливо централа да е при вас.

Понякога се случва толкова важни проекти, да са блокирани поради дребна бюрокрация. Фактът, че се срещаме в този състав, трябва да изпрати ясно послание към всички – особено за това да се ускори довършването на инфраструктурата, която е извън проекта. Ако не осигурим свързващата инфраструктура, този мост няма да бъде използван. Финализирането на проекта за моста поставя началото на други проекти за доизграждане на инфраструктурата. България и Румъния трябва да работят за това и винаги ще се нуждаят от подкрепата на ЕС, допълни Понта.

Преди три години, когато дойдох, Дунав мост 2 го нямаше и това беше един абсолютно провален проект, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след първото си преминаване по свързания Дунав мост 2.

Вие виждате, за две години не могат да придвижат една компания, която практически няма никакво значение от коя страна на моста ще бъде. Аз благодаря на колегата Понта, че показва едно друго европейско поведение, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той благодари и на еврокомисаря Йоханес Хаан. Министър-председателят обясни, че символичното първо преминаване по моста се прави във връзка с уговорката с него, че ако съоръжението бъде свързано и премиерите на двете държави преминат по него, ще можем да си получим парите по проекта.

"Ние направихме необходимото, а комисарят Хаан дойде от Брюксел, за де се убеди с очите си, че това е факт. За нас това е важно, защото имаме половин милиард да ни се възстановят пари от Брюксел и всеки милион ни е ценен”, добави Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. По време на посещението си на съоръжението двамата премиери са разгледали и прилежащата инфраструктура от българска и от румънска страна. Тя се строи много усилено, вече е пред завършване и до напролет имаме време да приключим с нея”, коментира Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Премиерът добави, че уговорката с испанската компания, която строи съоръжението, е, че сроковете за изпълнение ще бъдат спазени и напролет мостът ще бъде пуснат в експлоатация. „България и Румъния винаги са били и могат да продължат да бъдат пример за сътрудничество между две съседни държави”, каза в заключение българският министър-председател.

Последвайте канала на

4431 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.05.02 | 00:20

5
Честито Видин...
3/14

2012.10.25 | 01:31

4
още един изход от кризата .....
ivo

2012.10.25 | 01:31

3
Време е и за мост в Силистра
bj

2012.10.25 | 01:31

2
tova e nachaloto na kraja za Ruse obache

2012.10.25 | 01:31

1
Да се бяха хвърлили от моста и двамата.

Добави коментар

Водещи новини