"To be or not to be", пита се от трибуната БСП

  • 24 октомври 2012 12:29

  • 1524
  • 4
"To be or not to be", пита се от трибуната БСП
©

От БСП остро протестираха срещу намерението да се редактира въпроса за националния референдум за атомната енергетика. Въпросът за строежа на атомната централа е хамлетовски и звучи като „to be, or not to be“, заяви от трибуната Янаки Стоилов от БСП.

Социалистите настояват въпросът да бъде поставен така, както е заложен в подписката подкрепена от над 700 000 избиратели. „Нямате право да редактирате въпроса“, каза Стоилов. От ГЕРБ предлагат на допитването да се отговаря на въпроса „Подкрепяте ли развитието на ядрена енергетика чрез изграждане на ядрена централа“. В подписката обаче въпросът е „Трябва ли да се развива атомната енергетика чрез изграждане на атомна централа на площадката в Белене“. Това е кражба на държавна власт от суверена. Под формата на редакция се е стигнало до въпрос внесен от ГЕРБ, а не от българските граждани, твърди Стоилов. Той категорично каза, че БСП стои зад провеждането на референдума.

Българската държава ще принадлежи на народа, народа ще си върне държавата и е време да каже "No pasaran", заключи Стоилов посрещнат от мощни дюдюкания от ГЕРБ и бурни аплодисменти от БСП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1524 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.10.25 | 01:12

4
баси тъпото, трябва да гласуваме за довършване на белене, не за нова централа. защо си мислят че могат да се измъкнат по толкова елементарен начин?
ще победим! каквато и да значи това!

2012.10.25 | 01:12

3
Балканските социалисти с еснафски разбирания и левашки уклони и лидер европейски социалист протестират. Работническо-селски интелектуалци за силна и електрифицирана България + европейска власт! Звучи добре!
кУрнелия Вермахт

2012.10.25 | 01:12

2
"No pasaran" - значи като баските по време на гражданската война в Испания, които обаче нямат нищо със съветските сектанти от КПСС, която пък вече я няма. Както и да е, СПИНЪТ никой не може да го спре! СПИНЪТ - най добото оръжие срещу чернилки, комуисти/социалисти, курви, педали и наркомани - "No pasaran" ! Т.е. нема да ги бъде!
хахаха

2012.10.25 | 01:11

1
насрете се от яд, мръсни гнусно комунистри, ще умрете от глад или от руските си господари хахаха ЕС няма да допусне да се изгради руска атомната централа в България, period.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини