Джебчийските кражби са намалели

  • 24 октомври 2012 10:23

  • 595
  • 0
Джебчийските кражби са намалели
©

След пускането на втория лъч на метрото и мащабния ремонт на бул. "Витоша", емблематичният булевард сякаш живее втори живот. Оказва се обаче, че освен предпочитано място за разходка на софиянци и гости на столицата, най-скъпата улица у нас се е превърнала в истински рай за джебчии и просяци, въпреки патрулиращите полицаи, разказва ТВ 7.

Красимир Любомиров от сектор "Улична престъпност" към СДВР успокои, че няма бум на кражбите и джебчийството. Официалната извадка показва, че спрямо миналата година, даже има спад с 20% на джебчийските кражби, които досега, от началото на 2012 г. са 447. Има също и ръст на разкриваемостта на тези престъпления отново с 20%.

Любомиров уточни, че наказанията за кражба и джебчийство са до десет години лишаване от свобода, но в повечето случаи извършителите са малолетни или непълнолетни и не могат да бъдат вкарани зад решетките.

Специалистът препоръча да сме изключително внимателни през есенно-зимния сезон и да не оставяме пари и ценности във връхните си дрехи, когато ги поставяме на закачалка без надзор.

Последвайте канала на

595 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини