Скандал в Би Би Си! Легендарен водещ изнасилил над 200 жени и момичета

  • 23 октомври 2012 19:34

  • 10547
  • 2
Скандал в Би Би Си! Легендарен водещ изнасилил над 200 жени и момичета
©

Британската медийна корпорация Би Би Си е въвлечена в най-големия скандал в историята си, след като се оказа, че легендарен водещ е оказвал сексуално насилие над вероятно повече от двеста момичета, съобщи БНТ.

Случаите се разследват от полицията, но много хора обвиняват корпорацията, че в течение на годините е прикривала посегателствата на водещия Джими Савил, вече покойник.

Джими Савил е един от най-известните водещи на музикални програми по Би Би Си - първо по радиото, а след това и по телевизията. Той е обичан от милиони зрители и слушатели, които обаче не подозират за тъмната му страна - влечението към малолетни и непълнолетни момичета. Скандалът се разгоря тази есен след разследване на телевизионния канал ITV. Постепенно се появяват все повече и повече жени, които твърдят, че са били жертви на водещия. Полицията смята, че най-малко двеста жени са били обект на посегателство от Савил, сред които момичета на възраст около 12 години, включително в помещенията на британската радиотелевизионна компания. Разследват се още около 400 следи.

Би Би Си призна, че случаят ще повлияе на репутацията й, след като стана ясно, че корпорацията е свалила от излъчване собствено разследване на случая.

"Без съмнение това, което е направил Джими Савил и поведението на ББС през тези години ще поставят под въпрос доверието в нас и репутацията ни. Случилото е много сериозно и човек не може да гледа на него по друг начин, освен с ужас", заяви генералният директор на медийната корпорация Джордж Ентуистъл.

Полицията описва Савил като сексуален хищник, а посегателствата са извършвани в продължение на повече от 40 години. След разразяването на скандала Би Би Си започна своя проверка по обвинения в сексуално посегателство срещу други водещи.

Джими Савил

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10547 2

Коментари 2

Добави коментар
dim

2013.08.23 | 13:48

2
Да кажете нещо за чалгата ли за Би Би Си? Не чалгата а тъпотията човешка води към пропаста!
haha

2012.11.11 | 21:43

1
Този е като илюстрация на Сър Стенли Ройс

Добави коментар

Водещи новини