5 денонощия арест за шампион по борба псувал полицаи

  • 23 октомври 2012 12:44

  • 1639
  • 0
5 денонощия арест за шампион по борба псувал полицаи
©

Шампионът по борба и състезател на „Левски“ Любен Илиев бе изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд – Благоевград по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/ заради обиди, псувни, удари и плюене на полицейски служители, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Шефката на Районен съд Екатерина Николова постанови 5 денонощия арест за топспортиста.

Грозната сцена се разиграла около 04:30 часа в района на закусвалня "Бакалов". С още няколко приятели Любен бил на дискотека. На излизане компанията решила да си купи закуски от "Бакалов", където започват и проблемите. Между приятелите се заформил бой, който те обясниха пред съда като "приятелско сборичкване, нищо сериозно". Виждайки ги, близкият автопатрул, в който били ченгетата Ивайло Иванов и Емил Димитров, отишъл на място. Шампионът по борба отказал да си даде личната карта, започнал да плаши с уволнение, да псува и обижда полицая Иванов и колегите му: "Мухльовци! Боклуци!". След отправените реплики скочил на бой, съблякъл се гол до кръста и предложил на ченгето да се оправят по мъжки, което преляло чашата. Полицаите извикали за подкрепа още свои колеги, с помощта на които борецът бил задържан. По време на пътуването до Първо РУП - Благоевград в полицейския бус, шофиран от Ивайло Иванов, борецът му нанесъл удар с глава, а после се изхрачил и наплюл полицая и останалите му колеги.

Първоначално случаят е бил предаден от полицията на прокуратурата с мнение за образуване на наказателно производство. От Районна прокуратура - Благоевград обаче отказват с мотива, че това е "една лекомислена реакция, изникнала сякаш от нищото", и пращат случая на съда по УБДХ. Заради разминавания в показанията делото вчера бе съпроводено от редица очни ставки. Неведнъж пък на шампиона Любен Илиев бе направена забележка от съдия Николова да не фамилиарничи с нея и да се обръща към съдията уважително на "Вие".

С Николай Панков се сборичкахме приятелски. Когато дойдоха, полицаите помислиха, че Любен е замесен, а той нямаше нищо общо. Започнаха да му говорят: "Абе, тука да не ти е тепих на тебе!". Предизвикваха го, заяждаха се с него. След това нищо не чух и нищо не видях, имаше много хора, но съм категоричен, че Любен беше предизвикан. Полицаят Ивайло Иванов избухна спрямо него, твърдеше вчера в съда 24-годишният Станислав Димов в опит да изгради защитна версия на приятеля си борец.

Последвайте канала на

Novini.bg
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини