Оставиха в ареста убиеца на финландеца (обновена)

  • 19 октомври 2012 16:13

  • 3974
  • 0
Оставиха в ареста убиеца на финландеца (обновена)
©

Софийски градски съд остави в ареста Кирил Симеонов, предаде репортер на Novini.bg.

Обвиняемият Кирил Ангелов Симеонов е роден през 1987 година. Той не е имал адресна регистрация в София, а е регистриран в Пловдив. Адвокатът му съобщи, че Кирил е работил в чужбина от  март 2012 година до 4 октомври тази година. По думите на адвоката му, това е съвсем ясен показател, че Кирил не е могъл да планира убийството на финландеца заради отсъствието му от България. 

Прокуратурата поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за Кирил Симеонов, защото са налице всички доказателства, че той е убиецът на финландеца. Според обвинението той също така може да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Кирил има две присъди за притежание на наркотици и за кражба. От 2006 година насам той обаче не е извършвал престъпления.

По думите на адвоката му самопризнанията, които клиентът му е направил не са достатъчно доказателство, че е извършител на убийството. Той също така уточни, че разпитът, който е проведен на 16 октомври между 23 часа и 2.30 часа с Кирил няма юридическа стойност, защото е било в отсъствието на адвокат.

Защитникът на Кирил съобщи, че ще се обжалва днешното решение на СГС. По думите му, ще се иска по - лека мярка, за да може клиентът му да съдейства на разследващите за разкриване на престъплението.

По време на делото стана ясно, че е направен следствен експеримент с участието на обвиняемия Кирил Симеонов, при който той е бил заведен в близост до мястото, където е открит трупа на финландеца. От показания снимков материал стана ясно, че Кирил сам е завел разследващите до мястото, където е заровил трупа.  В съдебната зала стана ясно също така, че Кирил е заявил тогава пред органите на реда: "Тук копах дупка, за да загробя трупа на финландеца".

Припомняме ви, че Кирил Симеонов е обвиняем за това, че е убил по особено жесток начин на 9 октомври финландски гражданин. Тялото му бе намерено край пернишкото село Кладница. Кирил, който е руснак с българско гражданство, е убил мъжа след пиянски запой.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3974 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини