Кръвен център в Стара Загора остава без лекари

  • 19 октомври 2012 09:47

  • 1371
  • 0
Кръвен център в Стара Загора остава без лекари
©

Всички лекари и част от медицинските сестри и  лаборантите, работещи в Районния център по трансфузионна  хематология в Стара Загора са подали молби за напускане, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Писмо с мотивите за решенията си те са изпратили и до министър-председателя Бойко Борисов, до председателя на  парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова, до  министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, до Българския лекарси съюз.

Един от мотивите за решението да напуснат работа е свързан с "непрекъснато променящата се дата" на обещаното увеличение на възнагражденията на работещите в трансфузионните центрове, каза за БТА д-р Милка Найденова, началник на отделение в центъра. Освен това лекарите в центъра в Стара Загора не получават заплати, договорени в колективния трудов договор, а по-ниски, уточни тя. Броят на лекарите в центъра в Стара Загора трябва да е 15, а към момента там работят шестима, допълни още лекарят. Увеличаване на числеността на персонала е другото искане, изложено в писмото.

Последвайте канала на

БТА
1371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини